Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Kundeveileder/saksbehandler

Statens vegvesenSkien eller Kongsberg1. juni 2023
Søk her

Kontaktperson

Wenche S. Roos

Kontorsjef

+47 905 90 494

Brukertjenester er trafikant- og kjøretøydivisjonens førstelinje, og har ansvar for operative oppgaver, kundebetjening og førstelinjebehandling av saker innenfor trafikant og kjøretøy.

Brukertjenester sør A har 2 ledige 100% stillinger som kundeveileder/saksbehandler ved både Skien og Kongsberg trafikkstasjon. Den som jobber ved Skien trafikkstasjon, vil også ambulere til andre trafikkstasjoner i Vestfold. Den som jobber ved Kongsberg trafikkstasjon, vil også ambulere til Notodden og Rjukan trafikkstasjon.

Skriv i søknaden om du søker deg til Skien eller Kongsberg.

Arbeidsoppgaver:

Arbeidsområdets hovedoppgave er kundebehandling i skranke og på telefon, samt saksbehandling og klagesaksbehandling. Dette innebærer blant annet utstedelse av førerkort, registrering av kjøretøy, saksbehandling, prøveleder teori og veiledning via telefon.

Vi søker etter personer som trives med kundekontakt og har gode formidlingsevner.

Håndheving av lov og forskrifter er en viktig del av arbeidsområdet.

Vi kan ikke alltid gjennomføre det kunden ønsker, så du må være komfortabel med å kombinere myndighetsrollen med tjenesteyting.

Brukertjenester er kontinuerlig i endring hvor flere oppgaver kan løses via digitale verktøy. Dette innebærer at oppgavene våre endres, og det er viktig at våre medarbeidere er omstillingsdyktige og ønsker å ta del i endringsprosesser

Vår arbeidshverdag er hektisk og detaljrik. Vi ønsker derfor personer som er fleksible, tydelige, tålmodige, systematiske og nøyaktige.

Det forventes at du står på og arbeider selvstendig og effektivt med dine oppgaver, og at du samtidig bidrar til samarbeid og felles fremgang for teamet.

Kompetansekrav

 • 3-årig relevant utdanning fra høgskole eller universitet.
 • Omfattende og relevant erfaring innen de aktuelle fagområdene kan kompensere for manglende formell utdanning
 • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
 • Erfaring fra servicevirksomhet eller offentlig tjenesteyting er en fordel
 • På Brukertjenester vil du jobbe i flere ulike dataverktøy. Det kreves derfor både vilje og kompetanse til å sette seg inn i nye systemer og verktøy
 • Førerkort klasse B

Dersom hele eller deler av utdanning er gjennomført i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no)

Personlige egenskaper:

I samspill med kvalifikasjoner leter vi også etter riktige egenskaper, holdninger og motivasjon.

Til stillingene er vi på utkikk etter kollegaer som har disse egenskapene:

 • Serviceinnstilt og komfortabel med å skulle kombinere tjenesteyting og myndighetsrollen
 • Gode samarbeidsegenskaper og evne til å styrke sine kollegaer
 • Resultatorientert, initiativrik og selvstendig
 • Nøyaktig, systematisk og effektiv

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingene?

Ta kontakt med kontorsjef Wenche S. Roos på tlf. 905 90 494.

Stillingsinfo

Frist1. juni 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Wenche S. Roos

Kontorsjef


Stillingstyper

Fast ansettelse

Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.