Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Kraftverksjef

Er du Hydros nye kraftverksjef i vakre Sogn?

HydroSogn10. januar 2024
Søk her

Kontaktpersoner

Jan Helge Maardalen

Leder

+47 970 31 548

Birgitta Sanden

Rekrutterer

Med sine 30 000 ansatte verden over og sin tilstedeværelse i en rekke markeder for aluminium, metallgjenvinning og fornybar energi besitter Hydro unik innsikt, kunnskap og kompetanse.

Vi har en stolt historie og ønsker å være ledende i arbeidet med å skape en bærekraftig fremtid ved å utvikle naturressurser til innovative produkter og løsninger. Det er alle våre dyktige medarbeidere som er vår viktigste suksessfaktor.

Hydro Energi, som er en del av det globale aluminiums- og fornybarselskapet Hydro, hjelper industrien med å kutte sine utslipp og omstille seg til fornybarsamfunnet. Vi er den tredje største operatøren av fornybar kraftproduksjon i Norge, og en av verdens største innkjøpere av fornybar kraft på langsiktige avtaler.
I tillegg til å levere fornybar energi til industrien utvikler vi nye grønne virksomheter innenfor vann-, sol- og vindkraft, grønt hydrogen og batterier.

Er du Hydros nye kraftverkssjef i vakre Sogn?
Hydro ser etter en ny kraftverksjef til våre kraftanlegg i Sogn, da tidligere leder har takket ja til nye muligheter internt i Hydro. Vi ser etter deg som ønsker å gjøre en forskjell for våre ansatte og lokalsamfunnene i Sogn i tråd med Hydros verdier; Omsorg, Mot og Samarbeid.

Hydro Energi Sogn har 6 kraftstasjoner fordelt på lokasjonene, Fortun i Luster kommune og Øvre Årdal i Årdal kommune. I et normalår produseres 3,1 TWh i våre anlegg i Sogn. Bemanningen består av 24 personer samt administrative ressurser fordelt mellom Årdal og Fortun.

Hydro Energi Sogn går inn i en spennende periode med mange viktige oppgaver og store prosjekter i eksisterende kraftanlegg og gode muligheter for utvikling av kraftanleggene.

Hva tilbyr vi?

Variert arbeidshverdag og god støtte: Som Kraftsjef i Hydro vil du oppleve en svært variert og spennende arbeidshverdag, med planlagt høy aktivitet og samfunnsviktige prosjekter i Hydro Energi Sogn de kommende årene. For å nå målene våre, samarbeider vi. Du vil få støtte fra Hydro's hovedkontor og andre kraftverk for å oppnå målene til Hydro Energi Sogn. 

Delta i utviklingen av vannkraften: Vi søker en kandidat som vil være en nøkkelperson i Hydros vei mot nullutslipp i Norge og som ønsker å være med på det neste kapittelet innen utvikling av vannkraften. 

Bidra til fornybarsamfunnet: Hydro jobber aktivt med å hjelpe industrien med å omstille seg til fornybarsamfunnet. Dette innebærer oppgraderinger og utbygging av ny kraftproduksjon, økt installert effekt, samt rehabilitering og vedlikehold av eksisterende kraftanlegg. Som Kraftsjef vil du spille en sentral rolle i å realisere disse initiativene.

Et inkluderende arbeidsmiljø og et balansert arbeidsliv: Vi tilbyr et inkluderende arbeidsmiljø med fokus på mangfold, som vi tror er avgjørende for innovasjon og trivsel. For at du skal kunne være den beste versjonen av deg selv på jobb, må du også kunne ha tid til å være sosial, hente barna eller delta i forelesninger. Vi oppfordrer derfor ansatte til å benytte vår fleksible arbeidstidsordning. 

Ansvar i rollen:

 • Linjeansvar og koordinering: Ledelse og koordinering av lokale aktiviteter innen kraftproduksjon for å sikre effektiv drift.
 • Forbedring av anlegg og prosesser: Identifisering og implementering av forbedringer i eksisterende kraftanlegg og prosesser for økt effektivitet.
 • Utvikling av kraftanlegg: Sentral rolle i planlegging og gjennomføring av oppgraderinger og utbygginger for å øke kapasitet og effektivitet.
 • Overholdelse av konsesjonskrav: Nøye oppfølging av konsesjonskrav og regelverk, med fokus på miljømessige og juridiske aspekter.
 • Utvikling av organisatorisk kompetanse: Bidrag til kompetanseutvikling gjennom opplæring, veiledning og implementering av beste praksis i organisasjonen.
 • I tillegg til disse oppgavene forventes det at du ivaretar og styrker relasjoner og samarbeid med lokalsamfunn og interessenter.

Hvem er du?

Vi søker en engasjerende leder med evnen til å motivere, rettlede og utvikle teamet. Din positive energi og kreativitet skaper et inspirerende arbeidsmiljø. Med sterkt fokus på resultater og kontinuerlige forbedringer vil du være nøkkelen til suksess for teamet og organisasjonen. Du er ikke bare en leder, men en drivkraft for fremgang og måloppnåelse.
Vi ser etter deg som trives med en variert arbeidshverdag og liker å forholde deg til mange ulike mennesker, oppgaver og perspektiver. Du ønsker å bidra til trygg og sikker drift av våre felles naturressurser og vil ha det daglige ansvaret for Hydros vannkraftanlegg i Sogn.

Ønskede kvalifikasjoner

 • Ingeniørutdanning på masternivå. Bachelorgrad med lenger relevant erfaring vil også bli vurdert
 • Minimum 5 års ledererfaring
 • Forståelse av kraftverksdrift og kraftmarkedet er en fordel
 • Du er genuint opptatt av HMS og kan vise til gode resultater over tid
 • Du har erfaring fra prosjektarbeid, gjerne som prosjektleder
  Flytende norsk og engelsk, skriftlig og muntlig

I Hydro legger vi vekt på tillit og fleksibilitet i hverdagen. Som kraftverkssjef må det påregnes en del reising mellom våre ulike lokasjoner i Norge, samt tilstedeværelse og oppfølging av lokale prosjekter, samarbeidspartnere og interessenter.

Annen informasjon

Vi ber deg vennligst legge ved et søknadsbrev og kopi av relevante vitnemål, karakterutskrifter og sertifikater med din søknad. Vi aksepterer kun elektroniske søknader. Søknadsbrev og CV mottas ikke på e-post.

I vår rekrutteringsprosess benytter vi oss av Semac bakgrunnssjekk.

Søknadsfrist: 10.01.2024

Stillingsinfo

Frist10. januar 2024

Kontaktpersoner

Jan Helge Maardalen

Leder

Birgitta Sanden

Rekrutterer


Stillingstyper

Ledelse,Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Hydro


Vil du være med på å forme en bærekraftig fremtid?
Med sine 30 000 ansatte verden over og sin tilstedeværelse i en rekke markeder for aluminium, metallgjenvinning og fornybar energi besitter Hydro unik innsikt, kunnskap og kompetanse.

Vi har en stolt historie og ønsker å være ledende i arbeidet med å skape en bærekraftig fremtid ved å utvikle naturressurser til innovative produkter og løsninger. Det er alle våre dyktige medarbeidere som er vår viktigste suksessfaktor.

Klikk her for å utforske vår verden og kjernen i vår virksomhet.