Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Kontraktsrådgiver anskaffelser

Statens vegvesenFlere steder16. april 2023
Søk her

Om stillingen

Utbyggingsdivisjonen i Statens vegvesen har ansvar for planlegging og bygging av de større vegprosjektene til Statens vegvesen.

Kontrakt og marked søker nå etter en til to kontraktsrådgiver(e) som vil være med å videreutvikle Statens vegvesen som en fremtidsrettet byggherre.

Kontorsted er fortrinnsvis Bergen, men også andre lokasjoner, blant annet Molde og Bodø kan vurderes.

Det må påregnes noe reisevirksomhet.

Kontrakt og marked på Utbygging skal sikre merverdi i prosjektene gjennom vår kompetanse.

Avdelingen har en stab på 25 medarbeidere, som bistår divisjonen og utbyggingsprosjektene med rådgivning, utvikling av konkurransegrunnlag, kontrakter og rammeverk (som håndbøker, veiledere og andre hjelpedokumenter).

Arbeidsoppgaver

Vi søker etter kandidater som trives i et hektisk og utviklende miljø og som kan bidra sterkt i en eller flere av følgende oppgaver:

 • bistå med rådgivning knyttet til utarbeidelse av konkurransegrunnlag og tilbudsvurdering for entrepriser og/eller rådgiverkontrakter
 • bistå ved gjennomføring av konkurranser, herunder i tilbudsevaluering og forhandlinger
 • delta i utvikling av rammeverk som konkurransegrunnlagsmaler, håndbøker, veiledere og andre dokumenter knyttet til anskaffelser som Kontrakt og marked har ansvar for

Kompetansekrav

Vi ser etter deg som har mastergrad i rettsvitenskap eller juridisk embetseksamen og god skriftlig og muntlig norsk formuleringsevne.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, trenger vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT ( www.nokut.no ).

Vi ser helst at du har noen års erfaring, men nyutdannede vil også bli vurdert.

Det vil bli vektlagt om du:

 • har kunnskap om eller erfaring med offentlige anskaffelser
 • har erfaring og interesse for digitalisering av anskaffelser og kontraktsoppfølgning
 • har erfaring med forhandlinger
 • har erfaring med standardkontrakter i anleggsbransjen
 • er fortrolig med og kan jobbe effektivt med digitale verktøy
 • er god på samarbeid i tverrfaglige miljø, men har samtidig evne til å jobbe selvstendig
 • er faglig sterk, har høy arbeidskapasitet og er kundefokusert
 • er løsningsorientert og evner å definere handlingsrom, samtidig som du er tydelig på rammevilkår

Les dette før du søker!

Fyll inn søknadsskjemaet nøyaktig!

På grunn av kravene til utvidet søkerlistene må feltene for utdanning og erfaring fylles ut. Det er ikke tilstrekkelig å kun legge ved CV. Legg også ved relevante vitnemål og attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen mener at inkludering og mangfold gjør at vi blir bedre på å løse oppgavene våre. Vi ønsker flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne, innvandrerbakgrunn og hull i CVen, så om du kan krysse av for dette i jobbsøkerportalen, oppfordrer vi deg til å gjøre det. Får du jobben, vil vi naturligvis legge til rette for deg om du trenger det. Avkrysningene brukes kun til å sørge for at vi velger ut de rette kandidatene, i tillegg til anonymisert statistikk. Les dette før du krysser av

Søkerlista er offentlig

Åpenhet og gjennomsiktighet i forvaltningen er viktig, derfor vil alle som søker hos oss bli satt opp på den offentlige søkerlista om de ikke oppgir en god grunn. Om du har bedt om å ikke bli satt opp på lista, tar vi kontakt med deg hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge.

Har du spørsmål om stillingen?

Kontakt Avdelingsdirektør Kontrakt og marked John Atle Haugland på mobil 915 22 215 eller

leder Team Anskaffelser Christian Nøstdal på mobil 466 10 064.

Søk stillingen på www.vegvesen.no/jobb

Har du spørsmål ifm. utfylling av elektronisk CV, kan du kontakte kundeservice hos Jobbnorge på e-post: kundeservice@jobbnorge.no eller ringe på tlf. 75 54 22 20.

Vi tilbyr

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med våre nye utfordringer.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • introduksjonsprogram og fadderordning
 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Stillingsinfo

Frist16. april 2023
ArbeidsspråkNorsk

Industrier

Markedsføring, salg og annonsering

Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.