Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Kontorsjef

Operativ og spennende lederstilling i Utekontroll Nord

Statens vegvesen Tromsø29. januar 2024
Søk her

Kontaktperson

Helle Torill Sandvik

Seksjonsleder

+47 908 76 567

Nøkkelord

LedelseKjøretøyTrafikksikkerhetPersonalansvar

Om stillingen

Divisjon Trafikant- og kjøretøy bidrar aktivt for å redusere antall drepte og hardt skadde i trafikken.

Avdeling Utekontroll har det faglige ansvaret for all trafikkontroll langs veg. Vår hovedoppgave er å ivareta trafikksikkerheten og bidra til at alle trafikanter kommer trygt fram. Dette skjer gjennom stor kontrollaktivitet. I tillegg jobber vi for like konkurransevilkår i transportbransjen og et godt arbeidsmiljø for yrkessjåfører.

Vi ser etter deg som ser ledelse som et spennende fag, har interesse for teknisk fagområde og som har et ønske om å skape en trivelig arbeidsplass i en kundeorientert og travel arbeidshverdag.

Du motiveres av viktige samfunnsoppgaver, og må være villig til å delta i fellesskapet for å nå etatens 0-visjon når det gjelder drepte og hardt skadde i trafikken.

Arbeidsoppgaver

Du vil ha personal-, økonomi-, HMS- og resultatansvar for egen enhet, og rapporterer til seksjonssjef. Enheten har per i dag 17 medarbeidere, med kontorsteder i Troms og Finnmark. Som del av seksjonens ledergruppe deltar du i samhandling og utvikling innenfor hele Utekontroll Nord. Du skal jobbe operativt mot egne ansatte og mot våre kunder og har ansvar for faglig oppfølging og kvalitetssikring innen ansvarsområdet.

Kontorsted er Tromsø eller Alta.

Kompetansekrav

Du må ha

 • relevant utdanning fra universitet eller høyskole, minimum 3 år. Omfattende og relevant erfaring innenfor de aktuelle fagområdene kan kompensere for manglende formell utdanning
 • ledelseserfaring
 • kjøretøyfaglig interesse
 • god norsk skriftlig og muntlig formuleringsevne
 • førerkort klasse B

Det er en fordel om du har

 • utdanning innen ledelse
 • ledelseserfaring og praksis fra offentlig virksomhet
 • kjøretøyfaglig utdannelse og/eller erfaring

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR https://hkdir.no/utdanning-fra-utlandet

Vi ønsker oss en leder som:

 • Er strukturert, selvstendig, lojal og resultatorientert
 • Er opptatt av utvikling og god til å bygge trygge team gjennom tillit til sine medarbeidere, samt bidra til å tenke helhet som seksjon
 • Ser løsninger og kan vise handlekraft gjennom faglig styrke
 • Følger opp medarbeiderne i teamet faglig og personalmessig

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt imot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Stillingsinfo

Frist29. januar 2024
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Helle Torill Sandvik

Seksjonsleder


Stillingstyper

Fast ansettelse,Ledelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.