Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Kommunikasjons­rådgiver

Har du solid erfaring med endringskommunikasjon?

Statens vegvesenOslo31. desember 2023
Søk her

Kontaktperson

Hanne Nettum Breivik

Seniorrådgiver i Data, innsikt og analyse

+47 950 80 662

Om oss og stillingen

Statens vegvesen utvikler nye digitale tjenester og verktøy gjennom produktorientering og smidig arbeidsmetodikk. Vi har mål om å være en kundeorientert og datadrevet organisasjon, med en arbeidsform som legger godt til rette for verdiskapning på tvers av divisjoner, enheter og virksomheter. Med dette som bakteppe er det etablert et program kalt LØFT, som blant annet har utviklet Statens vegvesen sin trafikk-app og tjenester for å bedre fremkommelighet i trafikken. LØFT skal videre være pådriver for omstilling i hele virksomheten. For å bidra til å realisere og understøtte denne utviklingen, kreves solid kommunikasjonsarbeid. Vi trenger derfor en erfaren kommunikasjonsrådgiver som har erfaring med omstilling i en stor virksomhet.

Som senior kommunikasjonsrådgiver skal du tilhøre kommunikasjonsenheten i Vegdirektoratet, men arbeidsoppgavene er knyttet opp mot enheten Data, innsikt og analyse.

Arbeidsoppgavene er i hovedsak å:

 • jobbe strategisk og operativt med endringskommunikasjon for å støtte omstillingen
 • være en kommunikasjonsfaglig rådgiver for ledere
 • skrive tekster, lage presentasjoner, bistå i video- og filmproduksjon, samt gjennomføre arrangementer
 • jobbe etter kommunikasjons- og evalueringsmetodikk ved bruk av AMEC/Barcelona-prinsippene

Kompetansekrav

Kvalifikasjoner og erfaring du må ha:

 • høyere utdanning fra universitet eller høyskole, minimum bachelorgrad, innenfor fagområdet PR- og strategisk kommunikasjon eller tilsvarende utdanningsretninger. Relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse.
 • erfaring fra arbeid med strategisk kommunikasjon og kommunikasjonsmetode
 • gode norskkunnskaper skriftlig og muntlig

Hvis du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, må du legge ved en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (https://hkdir.no/).

Vi vektlegger at du har erfaring med

 • kommunikasjonsarbeid fra omstillinger i store, komplekse offentlige eller private virksomheter
 • å bruke strategiske kommunikasjonsmetoder for å oppnå gode resultater og gjerne erfaring med AMEC
 • å samarbeide på tvers i en stor organisasjon
 • å engasjere gjennom tekst, bilder, presentasjoner etc.
 • prosjektledelse

Som person ser vi etter deg som er selvstendig, initiativrik og effektiv. Du har en positiv innstilling med stort pågangsmot og setter deg raskt inn i komplekse problemstillinger. Du klarer å omsette strategi i praksis og liker analyse- og innsiktsarbeid.

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Hos oss får du

 • kontinuerlig videreutvikling av kompetansen din som en naturlig del av hverdagen
 • et godt arbeidsmiljø i nytt kontorbygg som er universelt utformet
 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • mulighet for å trene en time i arbeidstiden hver uke eller treningsstøtte til andre aktiviteter
 • en god pensjonsordning og muligheter for boliglån i Statens pensjonskasse

Din lønn avtales i samsvar med etatens lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Synes du dette høres spennende ut? Kontakt gjerne en av våre rekrutteringsrådgivere i Møllerstad rekruttering, Anne Marie Storli, mobil +47 917 33 650, eller Gro Møllerstad, mobil +47 915 59 752. Du kan også kontakte seniorrådgiver Hanne Nettum Breivik i Data, innsikt og analyse mobil: +47 950 80 662.

Søk stillingen på http://www.vegvesen.no/jobb innen 31.12.2023.

Stillingsinfo

Frist31. desember 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Hanne Nettum Breivik

Seniorrådgiver i Data, innsikt og analyse


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.