Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Kommunikasjons­rådgiver

Har du erfaring med endringskommunikasjon?

Statens vegvesenTrondheim4. februar 2024
Søk her

Kontaktperson

Christin Hermann

Kommunikasjonssjef

christin.hermann@vegvesen.no

Om stillingen

Divisjon Drift og vedlikehold skal styrke sin internkommunikasjon og vi søker en kommunikasjonsrådgiver med solid erfaring innen endringskommunikasjon.

Mye av det daglige arbeidet vil være knyttet til virksomhetsutviklingsprosjektet Helhetlig forvaltning av anlegg og verdier (Asset Management), som blant annet skal bidra til å gi oss som vegeier enda bedre grunnlag for å kunne iverksette rett tiltak til rett tid. Dette krever innsats på flere områder: Organisasjon, metodikk og arbeidsverktøy – blant annet gjennom å standardisere arbeidspraksis og utvikle IT-støtteverktøy til hjelp i arbeidshverdagen. Prosjektet skal bidra til helhetlig forvaltning av anlegg og verdier på både operativt, taktisk og strategisk nivå.

Stillingen inngår i kommunikasjonsseksjonen i divisjon Drift og vedlikehold, som vil bestå av totalt 10 medarbeidere. Du blir en del av et faglig sterkt kommunikasjonsmiljø som jobber med et bredt spekter av kommunikasjonsoppgaver internt og eksternt. Seksjonen jobber nasjonalt. Kontorsted er i utgangspunktet Trondheim, men andre lokasjoner kan vurderes for riktig kandidat.

Arbeidsoppgavene er i hovedsak å:

 • jobbe strategisk og operativt med endringskommunikasjon i hele drift- og vedlikeholdsdivisjonen
 • gi kommunikasjonsfaglige råd, planlegge, gjennomføre og bidra til evaluering av et bredt spekter av kommunikasjonstiltak

Kompetansekrav

Du må ha:

 • Høyere utdanning fra universitet eller høyskole, fortrinnsvis mastergrad, innenfor relevant fagområde. Lang og relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse.
 • Erfaring fra arbeid med strategisk kommunikasjon og endringsarbeid
 • Gode norskkunnskaper skriftlig og muntlig

Hvis du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, må du legge ved en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (https://hkdir.no/).

Vi vektlegger at du har erfaring med

 • endringsarbeid i store, komplekse offentlige eller private virksomheter
 • å samarbeide på tvers i en stor organisasjon
 • å formidle komplekst fagstoff på en forståelig og engasjerende måte gjennom tekst, foto/video, presentasjoner etc.
 • prosjektledelse

Som person ser vi etter deg som er selvstendig, initiativrik og effektiv. Du har en positiv innstilling, setter deg raskt inn i komplekse problemstillinger og klarer å omsette strategi til praksis. Personlige egenskaper og motivasjon for fagfeltet blir vektlagt. Du må være fleksibel når det gjelder oppgaver.For å trives og lykkes i kommunikasjonsseksjonen i Drift og vedlikehold må du håndtere høyt tempo, komplekse utfordringer og tett samarbeid med fagfolk på ulike områder. Du må være trygg i egen kompetanse og raus med å dele egen kunnskap. I arbeidshverdagen må du evne å prioritere løpende slik at vi sikrer gode leveranser til kunden.

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt imot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Synes du dette høres spennende ut? Kontakt gjerne kommunikasjonssjef Christin Hermann på epost christin.hermann@vegvesen.no eller telefon +47 922 10 476 dersom du har spørsmål.

Stillingsinfo

Frist4. februar 2024
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Christin Hermann

Kommunikasjonssjef


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.