Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Kjøretøykontrollør

Ønsker du å bidra med økt trafikksikkerhet på veien?

Statens vegvesenOslo1. februar 2024
Søk her

Kontaktperson

Ben Haakon Tveit

Kontorsjef

+47 922 47 490

Nøkkelord

TrafikksikkerhetBilinteressertBilmekanikkerSamfunnsoppdrag

Er du den vi ser etter?

I Statens vegvesen, Trafikant og kjøretøydivisjonen, Kjøretøy Øst 1A, er det ledige stillinger som kjøretøykontrollør i hall ved Oslo trafikkstasjon Risløkka.

Våre kontrollører jobber med viktige samfunnsoppgaver. Dette er en jobb for deg som er bilinteressert og som liker balansen mellom teknisk kontroll, saksbehandling og myndighetsrollen.

I stillingen vil du forvalte lover og forskrifter i direkte dialog med kunden. Du må derfor se det som en positiv utfordring å jobbe innenfor et felt der myndighetsrollen skal kombineres med tjenesteyting og god kundebehandling. Evnen til å sette seg inn i, og forvalte regelverket er vesentlig. Forståelse av egen person og adferd i myndighetsrollen er sentral.

Etter ansettelse, er det krav om gjennomføring av etatens modulbaserte opplæring. Dette er en samlingsbasert opplæring (samlinger med inntil en ukes varighet) og e-læring med praksisveiledning på egen arbeidsplass.

Hos oss vil du få arbeidsoppgaver innen:

 • teknisk kontroll av kjøretøy i hall
 • saksbehandling innen kjøretøyområdet
 • verifisering av dokumentasjoner for godkjenning
 • trafikkontroll lette kjøretøy (utekontroller)
 • undersøkelser av trafikkulykker

Kompetansekrav

Du må ha:

 • utdanning som bil- eller lastebilmekaniker, landbruksmekaniker- eller karosserioppretter med fagbrev, teknisk fagskole eller maskiningeniør innenfor relevant fagområde
 • min. 3 års relevant erfaring
 • god fremstillingsevne på norsk, skriftlig og muntlig
 • førerkort klasse B samt kunne oppfylle kravene for å oppnå de øvrige førerkortklasser. Dette kravet kan fravikes i særlige tilfeller
 • gode datakunnskaper og evne til å sette seg inn i teknisk fagstoff og regelverk

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

Det vil være en fordel om du har allsidig erfaring innenfor stillingens oppgaver.

Personlige egenskaper

Personlig egnethet tillegges stor vekt og i tillegg til faglige kvalifikasjoner, leter vi også etter deg med riktige egenskaper, holdninger og motivasjon.

Vi ser etter deg som kommuniserer godt med ulike typer mennesker. Du må like kundebehandling. Du må evne det å forstå egen person i myndighetsrollen og inneha en rolig og trygg fremtoning i møte med mennesker. Du samarbeider godt, og vet hva det vil si å være en god lagspiller. Du jobber ryddig og strukturert, og tar et etisk ansvar for å gjøre jobben på en god måte. Bidrar du i tillegg til et godt arbeidsmiljø og er godt over middels bilinteressert, er du nøyaktig den vi ser etter.

Det forutsettes plettfri vandel.

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Er dette av interesse, eller ønsker du å vite mer? Kontakt kontorsjef Ben Haakon Tveit på tlf. +47 922 47 490 for en uforpliktende samtale.

Stillingsinfo

Frist1. februar 2024
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Ben Haakon Tveit

Kontorsjef


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.