Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Jurist til Brukertjenester

Statens vegvesenBergen eller Ålesund22. mai 2023
Søk her

Kontaktperson

Lill Tove Amundsen

lill-tove.amundsen@vegvesen.no

Brukertjenester er trafikant- og kjøretøydivisjonens førstelinje, og har ansvar for operative oppgaver, kundebetjening og behandling av saker innenfor fagområdene trafikant og kjøretøy.

I administrasjon for brukertjenester er det ledig stilling for en samfunnsengasjert og dyktig jurist til utfordrende og spennende oppgaver. Arbeidssted vil være Bergen eller Ålesund. For riktig kandidat kan annet kontorsted avtales.

Arbeidsoppgaver

 • Utredninger og juridiske avklaringer innenfor trafikant og kjøretøyområdet
 • Juridisk bistand konkret og generelt tilknyttet seksjonens ansvarsområder eksempelvis saksbehandling, prosessarbeid, koordinere og besvare høringer med mer
 • Kontakt med andre enheter i Statens vegvesen, andre etater og organisasjoner
 • Rådgivning konkret og generelt innenfor divisjonens ansvarsområder

Kompetansekrav

Mastergrad i rettsvitenskap/juridisk embetseksamen er en forutsetning, gjerne med fordypning i EU/EØS-rett. Du må ha god skriftlig og muntlig formuleringsevne på norsk og engelsk.

Vi ønsker at du har kunnskap innen forvaltning og myndighetsutøvelse, og at du kjenner til vegtrafikk- og yrkestransportloven, samt god kjennskap til offentlig forvaltning. Det vil også være en fordel med erfaring fra lov- og forskriftsarbeid, samt erfaring fra prosjektarbeid.

Det er en fordel med erfaring, men vi hører også gjerne fra deg som er nyutdannet.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Vi legger vekt på at du:

 • Er positiv, tar initiativ og er løsningsorientert!
 • Du jobber strukturert og selvstendig, men samtidig ser du verdien av godt samarbeid med andre
 • Er resultatorientert, effektiv og systematisk

Om du i tillegg sørger for god kvalitet i dine leveranser, så er du akkurat den vi er på utkikk etter!

Les dette før du søker!

Fyll inn søknadsskjemaet nøyaktig!

På grunn av kravene til utvidet søkerlistene må feltene for utdanning og erfaring fylles ut. Det er ikke tilstrekkelig å kun legge ved CV. Legg også ved relevante vitnemål og attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen mener at inkludering og mangfold gjør at vi blir bedre på å løse oppgavene våre. Vi ønsker flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne, innvandrerbakgrunn og hull i CVen, så om du kan krysse av for dette i jobbsøkerportalen, oppfordrer vi deg til å gjøre det. Får du jobben, vil vi naturligvis legge til rette for deg om du trenger det. Avkrysningene brukes kun til å sørge for at vi velger ut de rette kandidatene, i tillegg til anonymisert statistikk. Les dette før du krysser av

Søkerlista er offentlig

Åpenhet og gjennomsiktighet i forvaltningen er viktig, derfor vil alle som søker hos oss bli satt opp på den offentlige søkerlista om de ikke oppgir en god grunn. Om du har bedt om å ikke bli satt opp på lista, tar vi kontakt med deg hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge.

Har du spørsmål om stillingen?

Kontakt Lill Tove Amundsen tlf. 906 904 09/ lill-tove.amundsen@vegvesen.no

Vi tilbyr

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med våre nye utfordringer.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • introduksjonsprogram og fadderordning
 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Stillingsinfo

Frist22. mai 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.