Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Jr. og Sr. utviklere

Statens vegvesenDrammen11. september 2023
Søk her

Kontaktperson

Kristin Borge

Seksjonssjef

+47 918 32 410

Statens vegvesen gjør en kraftig oppskalering av utviklingsnære roller. Vi er derfor på jakt etter deg som vil jobbe med publikumstjenester med høyt brukervolum og stor nytteverdi for både innbyggere og næringsliv.

Produktområdet Fremkommelighetstjenester leverer trafikkinformasjon gjennom kanalene vegvesen.no/trafikk og Vegvesen Trafikk app (iOS og Android). Her finnes muligheter både for erfarne utviklere som ønsker å sette fotavtrykk på utviklingsfaget i Statens vegvesen, og for nyutdannede som ønsker å utvikle seg sammen med talentfulle og dyktige mennesker. Vi er organisert i tverrfaglige produktteam med bred kompetanse og høyt engasjement. Vi jobber innsiktsbasert, etter smidige prinsipper der teamene får høy grad av selvstyring, tillit og ansvar.

I front bruker vi moderne rammeverk som React og React native. Vi bruker blant annet REST og SOAP tjenester samt GraphQL. Backend-tjenester er utviklet i Kotlin. Det er benyttet eventbasert arkitektur ved å bruke RabbitMQ som kø-løsning. Statens Vegvesen har en privat sky, som tilbyr funksjonalitet som understøtter CI/CD. Vi bruker Jira for oppgavehåndtering. Figma, Miro, Slack og Teams til design og samhandling og Grafana og Splunk for overvåkning og logging. Vi jobber smidig og tilpasser oss nye teknologier og verktøy etter behov. Aktuelle kontorsteder for disse stillingene er Drammen og Moss.

Arbeidsoppgaver

Du blir en del av et tverrfaglig produktteam, hvor dere har det funksjonelle og tekniske ansvaret for en løsning og arbeider kontinuerlig med å forbedre den over tid. Som utvikler vil dine oppgaver omfatte både front-end og back-end utvikling, avhengig av din profil og interesser. Vi er opptatt av å bygge fagmiljø, og ønsker også at du skal bidra til dette.

Kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdanning, min. tre år, eller annen relevant teknisk utdanning. Omfattende og relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse.
 • For frontend-utviklere vektlegges erfaring med JavaScript/TypeScript og React.
 • For backend-utviklere vektlegges erfaring med Kotlin eller Java.
 • Erfaring og interesse for smidige metoder.

Arbeidsoppgavene krever god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk.

For å bli vurdert som seniorutvikler, kreves minst fem års arbeidserfaring etter fullførte studier. Vi vektlegger også praktisk erfaring med våre teknologier og verktøy (se over), og at du kan fungere i en sentral rolle i vårt utviklingsmiljø.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av papirene dine og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Personlige egenskaper

Vi tror du er

 • nysgjerrig og lærevillig, og i tillegg opptatt av å dele kompetansen din
 • tar initiativ og har gjennomføringsevne
 • en god bidragsyter til både teamet og fagmiljøet

Videreutvikling av din kompetanse

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du får utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med våre nye utfordringer. Hos oss vil du ha store muligheter til å kunne forme din egen arbeidshverdag og jobbe med alle de nyeste teknologiene innenfor området. Kontinuerlig videreutvikling av kompetansen vil også være en naturlig del av hverdagen.

Vi tilbyr

 • spennende arbeidsoppgaver i et svært kompetent IT-miljø med gode utviklingsmuligheter i en kultur som oppfordrer til faglig påfyll
 • god opplæring, onboardingsprogram og buddyordning
 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • godt arbeidsmiljø i nye kontorbygg med universell utforming, i Drammen og Moss. Vi har gode muligheter for individuell tilrettelegging ved behov for hjelpemidler i arbeidshverdagen.
 • mulighet for fleksibelt arbeidssted (hjemmekontor) i henhold til Statens vegvesens retningslinjer
 • mulighet for trening i arbeidstiden, eller støtte til andre treningsaktiviteter
 • god pensjonsordning og muligheter for boliglån i Statens pensjonskasse

Lønn avtales basert på kompetanse og erfaring i samsvar med lønnspolitikken vår.

Om søknadsprosessen

Positiv særbehandling

Statens vegvesen mener at inkludering og mangfold gjør at vi løser oppgavene våre bedre. Vi ønsker flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne, innvandrerbakgrunn og hull i CV. Hvis dette gjelder deg, oppfordrer vi deg til å krysse av i jobbsøkerportalen. Vi vil naturligvis tilrettelegge for deg om du får jobben. Vi bruker avkrysningen(e) til å velge ut de rette kandidatene, samt anonymisert statistikk.

Offentlig søkerliste

Åpenhet og gjennomsiktighet i forvaltningen er viktig. Alle som søker hos oss står på offentlig søkerliste, om de ikke oppgir en god grunn for unntak. Ber du om unntak, tar vi kontakt med deg hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge.

Kontaktperson

Synes du dette høres interessant ut? Kontakt seksjonssjef Kristin Borge på tlf. 91832410 for en hyggelig prat og mer informasjon.

Stillingsinfo

Frist11. september 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Kristin Borge

Seksjonssjef


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.