Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Java backend-utviklere

Er du den vi ser etter?

Statens vegvesenDrammen11. september 2023
Søk her

Kontaktperson

Kristin Borge

Seksjonssjef

+47 918 32 410

Statens vegvesen utvider teamet, og søker erfarne Java backend-utviklere som vil bidra til å øke sikker heten på norske veger.

Det er et økende fokus rundt fremkommelighet og trafikkinformasjon. Statens vegvesen styrker derfor utviklerkapasiteten i Team Datex, for å kunne levere enda bedre tjenester til våre brukere. Det er her du kommer inn.

Om tjenesten

Datex er en nasjonal tjeneste for utveksling av maskinlesbar trafikkinformasjon. Tjenesten gir grunnlag for kritiske arbeidsprosesser i Statens vegvesen, men benyttes også av mange eksterne aktører. Tjenesten brukes blant annet som beslutningsstøtte for vegtrafikksentralene. Vil du lede vei med fremtidens kode?

Arbeidsoppgaver

Vi søker etter utviklere som vil styrke bemanningen i Team Datex. Du blir en del av Utvikling og integrasjon IT, med kontorsted Drammen - og en viktig brikke i et smidig utviklerteam, som jobber for kontinuerlig forbedring og kunnskapsdeling. Team Datex jobber samlokalisert med andre tverrfunksjonelle team, noe som gir rom for gode faglige diskusjoner og et levende sosialt miljø. Vi jobber innsiktsbasert og brukerstyrt, etter smidige prinsipper som bygger på ansvar og tillit. Dine arbeidsoppgaver vil omfatte videreutvikling og forvaltning av våre løsninger og tjenester.

Kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdanning, min. tre år. Omfattende og relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdannelse.
 • Har erfaring med Java/Kotlin eller andre objektorienterte programmeringsspråk
 • Har kjennskap til web service teknologier
 • Har kjennskap til relasjons- og dokumentdatabaser
 • Kjenner til smidige utviklingsmetodikker
 • Har kjennskap til unit tester (enhetstester)

Erfaring med følgende teknologier er også en fordel:

 • Docker, Kubernetes
 • Jenkins (CI/CD) pipelines
 • Oracle DB og MongoDB
 • SOAP, REST, HTTP, XML og JSON
 • Maven og Spring / Spring Boot

Arbeidsoppgavene krever god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av papirene dine og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Personlige egenskaper

For å lykkes i rollen ser vi etter deg som er læringsvillig og nysgjerrig, og som ønsker å bidra til videreutvikling av våre tjenester. Du tør ta avgjørelser, viser initiativ og er god til å formidle og kommunisere med andre folk, både tekniske og ikke-tekniske. I Statens vegvesen står delingskultur og samarbeid sentralt. Vi ser etter deg som er en uformell lagspiller som trives og er vant til å jobbe i team.

Vi tror du er

 • positiv og løsningsorientert
 • glad i å sette deg inn i detaljer og å knekke kodenøtter, samtidig som du klarer å heve blikket for å se sammenhenger
 • en som samarbeider godt på digitale plattformer
 • liker å holde deg oppdatert innen faget

Om du synes dette er en passende beskrivelse av deg, ønsker vi veldig gjerne at du tar kontakt. Vi kan love deg at du finner et svært godt kollegialt miljø i Statens vegvesen som skal ut på en meget spennende reise. En reise som trenger flere dyktige medarbeidere.

Videreutvikling av din kompetanse

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du får utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med våre nye utfordringer. Hos oss vil du ha store muligheter til å kunne forme din egen arbeidshverdag og jobbe med alle de nyeste teknologiene innenfor området. Kontinuerlig videreutvikling av kompetansen vil også være en naturlig del av hverdagen.

Vi tilbyr

 • spennende arbeidsoppgaver i et svært kompetent IT-miljø med gode utviklingsmuligheter i en kultur som oppfordrer til faglig påfyll
 • godt arbeidsmiljø i Drammen Business Center (DBC), vårt nye, flotte kontorbygg rett ved Drammen stasjon. Kontorbyggene våre er universelt utformet og vi har gode muligheter for individuell tilrettelegging ved behov for hjelpemidler i arbeidshverdagen.
 • mulighet for fleksibelt arbeidssted (hjemmekontor) i henhold til Statens vegvesens retningslinjer
 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • mulighet for trening i arbeidstiden, eller støtte til andre treningsaktiviteter
 • god pensjonsordning og muligheter for boliglån i Statens pensjonskasse

Lønn avtales basert på kompetanse og erfaring i samsvar med lønnspolitikken vår.

Om søknadsprosessen

Positiv særbehandling

Statens vegvesen mener at inkludering og mangfold gjør at vi løser oppgavene våre bedre. Vi ønsker flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne, innvandrerbakgrunn og hull i CV’en. Hvis dette gjelder deg, oppfordrer vi deg til å krysse av i jobbsøkerportalen. Vi vil naturligvis tilrettelegge for deg om du får jobben. Vi bruker avkrysningen(e) til å velge ut de rette kandidatene, samt anonymisert statistikk.

Offentlig søkerliste

Åpenhet og gjennomsiktighet i forvaltningen er viktig. Alle som søker hos oss står på offentlig søkerliste, om de ikke oppgir en god grunn for unntak. Ber du om unntak, tar vi kontakt med deg hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge.

Kontaktperson

Synes du dette høres interessant ut? Kontakt seksjonssjef Kristin Borge, tlf. 91832410, for en hyggelig prat og mer informasjon.

Stillingsinfo

Frist11. september 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Kristin Borge

Seksjonssjef


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.