Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Ingeniør, VVS og energi

Drømmer du om Antarktis? Bli med som VVS-ingeniør på Troll forskningsstasjon!

Norsk Polarinstitutt Tromsø - Romsa25. mai 2023
Søk her

Kontaktpersoner

Mads Haugsnes

Driftsleder Antarktis

mads.haugsnes@npolar.no

Jon Hugo Strømseng

Seksjonsleder Antarktis

Det skremmer ikke deg. Vi trenger å styrke vår drift og vedlikehold av VVS på forskningsstasjonen Troll i Dronning Maud Land. Er det deg vi leter etter?

Vi har ledig fast stilling som VVS-ingeniør i Antarktisseksjonen i vår operasjons- og logistikkavdeling. Seksjonen har ansvar for drift og vedlikehold av forskningsstasjonen Troll i Dronning Maud Land. Du vil ha fast kontorsted i Tromsø, men må påregne noe reisevirksomhet. Det må forventes lengre opphold på Troll forskningsstasjon hvert år (en til fire måneder i perioden november til mars).

Forskningsstasjonen Troll huser forskere, teknikere og annet personell gjennom den Antarktiske sommeren (november til mars). På det meste kan det være 50-60 personer på stasjonen. Når vinteren kommer har vi et overvintringsteam på seks personer som sørger for at vi klarer å opprettholde helårlig drift av stasjonen. Som VVS-ingeniør vil du bidra i den tekniske driften av stasjonen, følge opp teknisk personell og prosjekter.

Arbeidsoppgaver

Som vår VVS-ingeniør vil du ha ansvar for:

 • drift og vedlikehold av varme- ventilasjons- og sanitærteknikk på stasjonen
 • planlegging og gjennomføring av VVS- og energiprosjekt
 • prosjektledelse for små vedlikeholdsprosjekter/ombygginger
 • oppfølging og opplæring av personell innenfor fagområdet
 • bestillinger og oppfølging av leverandører
 • utarbeide/oppdatere dokumentasjon og tegningsgrunnlag

Du vil også bidra i rekruttering av personell innenfor fagområdet og med fagkunnskap til interne og eksterne aktører i Antarktis.

Kvalifikasjoner

Du må ha ingeniørutdanning eller teknisk fagskole innen VVS/Energi, klima og miljø. Stillingen krever også erfaring med prosjektering av VVS-anlegg, teknisk tegning, databaserte system og evne til å sette deg inn i nye verktøy. I tillegg er det ønskelig om du har erfaring med drift av VVS-anlegg og prosjektarbeid, gjerne som prosjektleder.

Du vil til tider jobbe under krevende forhold, spesielt i Antarktis. Vi vil derfor legge stor vekt på personlige egenskaper. Måten vi arbeider på krever at du blant annet må være selvstendig, strukturert og ryddig, ha gode samarbeidsevner og være løsningsorientert. Du vil til tider være langt fra allfarvei, så du må være allsidig og kanskje litt kreativ for å finne gode løsninger. Utfordrende arbeidsforhold krever god fysisk form og helse, du må derfor også bestå helsesjekk etter våre retningslinjer.

Det kreves god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk.

Det kan bli behov for sikkerhetsklarering.

Vi tilbyr

 • Interessante og spennende arbeidsoppgaver i et internasjonalt miljø.
 • Lønn etter statens regulativ i kode 1085 avdelingsingeniør eller 1087 overingeniør (det trekkes 2 % til Statens Pensjonskasse).
 • Feltgodtgjørelse i henhold til lokale avtaler.
 • Medlemskap i Statens Pensjonskasse, som inkluderer mange goder som livsvarig alderspensjon, rett til økonomisk støtte om du blir syk eller ufør, økonomisk støtte til familien din hvis noe hender deg i vår tjeneste, forsikring mot yrkesskade/-sykdom, samt gode betingelser på boliglån.
 • Medlemskap i vår personalforening, som blant annet har egen hytteordning og tilrettelegger for ulike sosiale sammenkomster.

For oss er inkludering og mangfold en styrke, og ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi ønsker derfor alle kvalifiserte søkere velkommen til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Vi tilrettelegger også arbeidsplassen om det er behov for det. Det er spesielle helsekrav til denne stillingen, blant annet fordi deler av jobben skal utføres under litt unormale forhold. Det gjør at mulighetene våre for tilrettelegging av arbeidsplassen er begrenset.

I Tromsø og området rundt har du utmerkede forhold for å oppleve midnattssol, mørketid, nordlys, ulike utendørsaktiviteter, for ikke å snakke om kulturelle opplevelser. Tromsø ligger på nesten 70°N med sine ca. 75 000 innbyggere. Byen er et voksende senter for forskning med flere statlige og private aktører, samt et stort og veletablert universitet.

Søknad

Spørsmål om stillingen kan rettes til driftsleder Antarktis Mads Haugsnes, mads.haugsnes@npolar.no, tlf. 476 38 366, eller seksjonsleder Antarktis Jon Hugo Strømseng, jon.hugo.stromseng@npolar.no, tlf. 901 10 088.

Søknadsfrist er 25. mai 2023.

Søknad med relevante kvalifikasjoner og erfaringer, vedlegg, CV, publikasjonsliste, kopi av sertifikater, vitnemål og attester, samt navn på minst tre referanser registreres i Jobbnorge.

For å sikre en god rekrutteringsprosess vil vi gjennomføre bakgrunnssjekk på aktuelle kandidater for stillingen. Det er med å sikre at vi rekrutterer rett kompetanse og bidrar til en rettferdig evaluering av søkerne. Bakgrunnssjekken består ofte av verifisering av oppgitte opplysninger i søknad, CV, vitnemål, mv. gjennom intervju, referanseintervju, søk i åpne kilder e.l.

Alle henvendelser behandles konfidensielt frem til søknadsfristens utløp. Deretter vil det utarbeides en offentlig søkerliste. Søkere som ønsker søknaden sin unntatt offentlighet må grunngi dette særskilt i søknaden. Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten, jf. Offentlighetsloven § 25, annet ledd.

Vi ønsker ikke kontakt med annonseselgere.

Stillingsinfo

Frist25. mai 2023

Kontaktpersoner

Mads Haugsnes

Driftsleder Antarktis

Jon Hugo Strømseng

Seksjonsleder Antarktis


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Norsk Polarinstitutt

Norsk Polarinstitutt er eit direktorat under Klima- og miljødepartementet og har ca. 160 tilsette i Tromsø, på Svalbard og i Antarktis. Polarinstituttet driv naturvitskapleg forsking, kartlegging og miljøovervaking i Arktis og Antarktis.

Instituttet er fagleg og strategisk rådgivar for staten i polare spørsmål, representerer Noreg i fleire samanhengar og er den norske miljøstyresmakta i Antarktis.

Les meir på www.npolar.no.