Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Ingeniør - Elkraft

Din mulighet til å bidra!

StatkraftSauda16. oktober 2023
Søk her

Kontaktperson

Torbjørn Lyngestad

Head of Technical Management

+47 918 40 564

Region Sør-Norge har ansvar for drift og vedlikehold av Statkraft sine vannkraftanlegg i Rogaland, Hordaland, Øst-Agder, Telemark og Buskerud. Anleggene blir driftet av fire kraftverksgrupper i samarbeid med regionskontorene i Sauda og på Dalen.

Regionens tekniske avdeling har et tverrfaglig ingeniørmiljø med bred kompetanse innen vannkraftanlegg. Vi yter teknisk ekspertise til drift, vedlikehold og oppgradering av selskapets anlegg i Sør-Norge. Vi søker kontinuerlig forbedring og ønsker å sette et positivt preg på fagmiljøet i Statkraft og bransjen.

Med utgangspunkt i oppmøte på ett av regionens kontorsteder, er arbeidsområdet kraftanlegg i Region Sør-Norge. Tidsavgrensede oppdrag og reisevirksomhet på tvers av Statkrafts andre anlegg og lokasjoner må også påregnes.

Dine hovedoppgaver:

Teknisk støtte for drift og vedlikehold av kraftanlegg

Faglig ansvar i prosjekter for rehabilitering og utskifting av transformatorer, generatorer, kontrollanlegg, kabler og apparatanlegg

Utvikle og ivareta regionalt fagansvar for overordnet oppfølging av utvalgte hovedkomponenter

Kvalifikasjoner

 • Høyere teknisk utdanning (bachelor/master) innen elkraftteknikk og gjerne med bakgrunn som fagarbeider
 • Innsikt i kraftsystem, vannkraftproduksjon og elkraftteknisk utrustning
 • Erfaring innen drift og vedlikehold av vannkraftanlegg er en fordel
 • God brukerkompetanse på administrative IT-systemer
 • Gode norsk- og engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig
 • Førerkort klasse B

Vi er også opptatt av følgende egenskaper:

 • Viser engasjement, deler erfaring og søker kontinuerlig forbedring
 • Inspirerer til samarbeid gjennom involvering, raushet og godt humør
 • Er kundefokusert, løsningsorientert og fleksibel for varierende arbeidspådrag
 • Arbeider strukturert og planmessig for å ivareta sikkerhet og kvalitet

Hva vi tilbyr:

En karriere i Statkraft er meningsfylt – hver eneste medarbeider bidrar til en reell forskjell for samfunnet og vår felles framtid. Sammen med faglig sterke kolleger i et godt arbeidsmiljø vil du være tett på produksjonen av den fornybare energien som skal være med å løse klimautfordringen vi står overfor. Samtidig som du kan være stolt av at ditt arbeid, kan vi også tilby mange andre fordeler:

 • Ubegrensede læringsmuligheter på ulike nivåer i organisasjonen.
 • Sjansen til å utvikle din karriere sammen med et globalt nettverk av eksperter, ledere, spesialister og kandidater fra forskjellige land og bakgrunner
 • Konkurransedyktige betingelser og velferdsordninger og vi er en betrodd arbeidsgiver som setter sikkerheten til våre ansatte først. Vi mener at et trygt og sunt arbeidsmiljø er et spørsmål om valg, ikke tilfeldigheter
 • Statkraft forvalter kritisk infrastruktur og tjenester i flere land. Søkeren må være kvalifisert for sikkerhetsklarering og autorisasjon.

Søknadsfrist: 16.10.2023

For mer informasjon om stillingen vennligst kontakt Torbjørn Lyngestad, Head of Technical Management, mob: +47 918 40 564

Stillingsinfo

Frist16. oktober 2023

Kontaktperson

Torbjørn Lyngestad

Head of Technical Management


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statkraft

Statkraft skal styrke de norske produksjonsenhetene innen produksjonsplanlegging, analyse, digitalisering og utviklingsarbeid, og om en del av denne satsingen søker vi nå etter fire dyktige, kompetente og initiativrike personer som vil samarbeide om å løfte Statkrafts produksjon til nye høyder, med et mangfold av spennende arbeidsoppgaver som du kan se av stillingsbeskrivelsene nedenfor.

Samfunnet og kraftbransjen gjennomgår en enorm forandring mot et fornybart samfunn, og for å møte fremtidens behov må vi fortsette å utvikle oss.