Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Informasjonsdesigner

Er du vår nye informasjonsdesigner innen data, innsikt og analyse?

Statens vegvesen Oslo6. mars 2024
Søk her

Kontaktpersoner

Kenneth Johan Angeltun

Senior Data Scientist i Innsikt, analyse og virksomhetsdata

+47 472 77 437

Line Victoria Nilsen

Avdelingsdirektør Innsikt, analyse og virksomhetsdata

Er du den vi ser etter?

Statens vegvesens oppdrag er å sørge for at alle som beveger seg på Norges veier kommer trygt og effektivt frem dit de skal. Et så viktig ansvar innebærer tilsvarende store utfordringer vi må løse. Vi tror at en viktig nøkkel fremover er å bli veldig gode på å utnytte de over 400 datakildene vi har.

God visuell historiefortelling avgjør ofte om innsikt sprer seg som ild i tørt gress eller synker som en stein i havet. Vi leter derfor etter en informasjonsdesigner til vårt Business Intelligence-team i avdelingen Innsikt, analyse og virksomhetsdata (IAV). Dette er en ny rolle, i et helt nytt team, i en ny avdeling. Du får dermed stor innflytelse på det vi skal oppnå fremover! Din hovedoppgave er å forvandle komplekse data til klare visuelle historier som driver beslutningstaking og strategisk utvikling. I samarbeid med forretningsanalytikere på teamet, samt data scientists og dataingeniører på andre team vil du jobbe for at nyttig innsikt er tilgjengelig og forståelig for dine kolleger i organisasjonen. Og effekten? Jo - bedre arbeidsprosesser, enklere prioritering mellom ulike tiltak og mer effektiv bruk av midlene etaten har.

Arbeidssted for stillingen er primært Oslo, men Trondheim er også et aktuelt arbeidssted.

Hvorfor velge oss?

I Oslo har vi flyttet inn i nybygde lokaler på Helsfyr. Her har vi treningsrom, shuffleboard, dart, bordtennis og lav terskel for å gjøre hyggelige ting sammen. Hos oss blir du del av et solid fagmiljø med gode kolleger i hele Norge, og muligheten til å påvirke samfunnsutviklingen og fremtidens løsninger. Vi gir deg oppgaver, ansvar og rom til å utvikle deg, både faglig og personlig.

I tillegg har vi:

  • fleksibel arbeidstid og gode ordninger for å finne balansen mellom jobb og fritid – vi tror at du fungerer bedre på jobb når du fungerer godt privat
  • pensjons, låne- og forsikringsordninger i Statens pensjonskasse
  • lønn etter avtale og i samsvar med vår lønnspolitikk

Hvem er du?

Vi ser etter deg som har erfaring, evne og en brennende interesse for å formidle informasjon visuelt for å oppnå ønsket effekt. Du har kanskje tittelen analytiker, UX-designer, interaksjonsdesigner, informasjonsdesigner, grafisk designer eller lignende i dag. Vi mener at denne rollen kan inneholde elementer fra psykologi, produktutvikling, brukeradferd, teknologi og mange andre fagfelt.

Vi regner med at du har gått i noen designfeller før, og har lært hva som fungerer for å engasjere og få frem et budskap. Om du vil utforske grensene for informasjonsdesign og påvirke viktige beslutninger til det beste for trafikanter og samferdsel i Norge, vil vi gjerne høre fra deg!

Kompetansekrav

Du har minimum bachelorgrad eller tilsvarende innen informasjonsdesign, grafisk design, eller et fagområde beslektet til data-/forretningsanalyse, matematikk, statistikk eller annet beslektet fagområde. Omfattende og relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanningsnivå. Du har minst 2 års erfaring med datavisualisering, informasjonsdesign, UX-design, eller grafisk design og kan dokumentere arbeidet ditt. Stillingen krever at du har god formuleringsevne i norsk, både skriftlig og muntlig.

I tillegg er en fordel, men ikke et krav at du har jobbet i tverrsnittet mellom data, analyse og design, og har noe erfaring med datavisualiseringsverktøy som Tableau, Power BI, SAS eller lignende. Kan du i tillegg bruke SQL for å trekke ut og transformere data eller har erfaring med webutvikling, er dette også et pluss.

Vi mener at den rette kandidaten liker å snakke med folk og er god til å kommunisere både personlig, skriftlig og visuelt. Rollen er avhengig av god tverrfaglig samhandling med andre team, så det er en fordel med erfaring fra arbeid i tverrfaglige data, design analyseprosjekter – fra start til mål.

Stillingen forutsetter at du har sikkerhetsklarering eller at dette kan gis.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

Vi tror hverdagen for en informasjonsdesigner hos oss vil se omtrent slik ut:

  • Snakke med fagmiljøer i etaten og sammen med teamet ditt identifisere nøkkelutfordringer hvor data og analyse kan gi gode svar. Her er intranett, Slack, Teams, møter og prat ved kaffemaskinen dine viktigste verktøy. Typiske områder er trafikksikkerhet, drift og vedlikehold og miljø/bærekraft.
  • Sammen med fageksperter, siler dere bort hypotesene som kanskje er mer «interessant å vite» til dere sitter igjen med innsiktsbehovene som faktisk kan brukes til å styre etter. Det er som regel mange runder med dette. Du begynner å skissere den visuelle historiefortellingen i ditt foretrukne verktøy. Hva er viktigst å få frem?
  • Sammen med teamet gå over analyser og funn fra dataene og kna det om til konkret styringsinformasjon. Du brukertester ofte for å konkretisere den visuelle historien og prøver ut ulike måter å fremstille innsikten på, basert på hvem, hvordan og når man typisk tar beslutninger. Gir det mening å se på dette ukentlig eller månedlig? Hva kan gjøres annerledes basert på denne informasjonen? Ingenting? Drukner innsikten i alt for mye informasjon? Tilbake til tegnebrettet.
  • Samtidig diskutere hvilken flate skal vi bruke for å formidle innsikten. Skal det kun være et Power-BI dashboard? Hva med en interaktiv presentasjon? En video? Et bilde på storskjermene i lokalene våre?
  • Suksess! Dere har sammen kommet frem til noe som både er relevant, viktig og fungerer som styringsinformasjon! I tillegg er det visuelt intuitivt å se om noe går bra eller dårlig og enkelt å forstå hva som bør ageres på nå og hva som kan vente. Dere setter innsiktsløsningen i produksjon.
  • Du bruker erfaringene til å videreutvikle avdelingens designguide og beste praksis for datavisualisering. Når skal man benytte et scatter plot? Hvilke farger gjør seg best for ulike formål? Hvordan forteller man best en kompleks historie visuelt?
  • Ta helg, vel vitende at du gjennom ditt arbeid har styrket strategisk, taktisk og operasjonell planlegging, prioritering og beslutningstaking.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Ta kontakt med Line Victoria Nilsen, Avdelingsdirektør Innsikt, analyse og virksomhetsdata, tlf. +47 410 40 571, eller Kenneth Johan Angeltun, Senior Data Scientist i Innsikt, analyse og virksomhetsdata, tlf. +47 472 77 437.

Stillingsinfo

Frist6. mars 2024
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktpersoner

Kenneth Johan Angeltun

Senior Data Scientist i Innsikt, analyse og virksomhetsdata

Line Victoria Nilsen

Avdelingsdirektør Innsikt, analyse og virksomhetsdata


Stillingstyper

Fast ansettelse,Offentlig

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.