Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

HMS-Rådgiver

Jobb med Sikkerhet og Miljø: HMS-rådgiver søkes for stort utbyggingsprosjek

Statens vegvesen Mosjøen1. oktober 2023
Søk her

Kontaktperson

Bård Nyland

Prosjektleder

baard.nyland@vegvesen.no

Om stillingen

Vi søker etter nå etter HMS-rådgiver, som vil jobbe med gjennomføring av total- og utførelsesentrepriser på et stort utbyggingsprosjekt. E6 Helgeland er et vegprosjekt i Utbyggingsdivisjonen i nord og vil bli en framtidsrettet og trafikksikker stamveg. Arbeidene består i bygging av veg, tunnel og konstruksjoner. Prosjektet har tatt i bruk nye kontraktsformer som kombinerer prosjektering, utbygging og drift av vegnettet. For mer informasjon om prosjektet, les mer her.

Kontorsted vil være i Mosjøen.

Arbeids- og ansvarsområder:

Som HMS-rådgiver vil du få ansvar for at HMS og Ytre Miljø (YM) ivaretas i alle faser av prosjektet. Videre skal du påse at det er avklarte ansvarsforhold, etablerte systemer og prosedyrer, og at disse følges i henhold til HMS-krav i kontraktene og at HMS-kravene blir håndtert som angitt i YM/SHA-planene.

Videre vil sentrale oppgaver være:

 • Følge opp risikoforhold knyttet til HMS og YM.
 • Ansvar for dokumentasjon av resultater for HMS/YM/klimabudsjetter.
 • Kontrollere og følge opp lønns- og arbeidsvilkår i prosjektet.
 • Bidra i utarbeidelse, oppfølging og revisjon av kontraktområdenes KS-planer.
 • Ansvar for dokumentasjon som kan ha betydning for HMS ved fremtidige arbeider jf. byggherreforskriften
 • Oppfølging av klimatiltak

Kompetansekrav

 • Relevant utdanning fra universitet eller høyskole, minimum tre år
 • Gode kunnskaper i bruk av IKT- verktøy
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk
 • Førerkort klasse B er nødvendig

Omfattende og relevant erfaring innenfor de aktuelle fagområdene kan kompensere for manglende formell utdanning.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av papirene dine og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Vi vektlegger:

 • Kompetanse innen bygging av veg, tunnel og konstruksjoner
 • Relevant erfaring fra tilsvarende prosjekt fra entreprenør- eller byggherresiden
 • Erfaring med HMS/YM-rådgiving i gjennomføring av byggeprosjekter

Personlige egenskaper:

For å lykkes i rollen som HMS-rådgiver ser vi etter deg som er en relasjonsbygger med gode samarbeidsevner. Vi tror du er nøyaktig og kvalitetsbevisst. Du arbeider selvstendig, effektivt og strukturert. Vi ser etter deg som har gode kommunikasjonsevner og har høy gjennomføringsevne.

Om du synes dette er en passende beskrivelse av deg, ønsker vi veldig gjerne at du tar kontakt. Vi kan love deg at du finner et svært godt kollegialt miljø i Statens vegvesen, som skal ut på en meget spennende reise. En reise som trenger flere dyktige medarbeidere.

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Nærmere opplysninger om stillingen kan du få ved å kontakte prosjektleder Bård Nyland, mobil +47 952 42 741/baard.nyland@vegvesen.no

Stillingsinfo

Frist1. oktober 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.