Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Havariinspektør - baneavdelingen

Vil du arbeide med ulykkesundersøkelser?

Statens havarikommisjonLillestrøm10. mai 2024
Søk her

Kontaktpersoner

Ida Hogganvik Grøndahl

Avdelingsdirektør bane

ida.grondahl@nsia.no

Ida Sofie Opaker

Seniorrådgiver - Personalhuset

Statens havarikommisjon søker en ny havariinspektør til baneavdelingen. Vi undersøker alvorlige hendelser og ulykker innen jernbane, trikk, bybane og T-bane. Fra 1. januar 2024 ble ansvarsområdet vårt utvidet til også å dekke undersøkelser av ulykker med taubaner og fornøyelsesinnretninger. Vi styrker derfor avdelingen med én stilling.

Arbeidsoppgaver

Har du vært noen år i arbeidslivet og synes sikkerhetsarbeid er meningsfylt? Er du nysgjerrig på hvordan noe, som i «etterpåklokskapens lys» ser ut som en feilhandling, i den gitte situasjonen fremstod som riktig? Har du erfart at regler og bestemmelser ikke nødvendigvis forhindrer ulykker? Da kan stillingen som havariinspektør være noe for deg.

Som havariinspektør vil du være med på sikkerhetsundersøkelser av alvorlige hendelser og ulykker innen de tre ansvarsområdene bane, taubane og fornøyelsesinnretninger.

Ved ulykker reiser vi til ulykkesstedet for å dokumentere og samle informasjon. Du vil delta i dette arbeidet. Som en del av den videre sikkerhetsundersøkelsen vil du bidra med å innhente og systematisere informasjon. Du vil komme i kontakt med de direkte involverte i ulykken, vitner, pårørende, personer på flere nivåer i de berørte selskapene, produsenter, bransjeorganisasjoner og ulike fag- og forvaltningsmyndigheter i inn- og utland. Du vil få en unik innsikt i, og forståelse av, de mange faktorene som bidrar til en ulykke.

Vi utgir offentlige undersøkelsesrapporter. Du må derfor trives med denne typen skriftlig arbeid som utgjør en viktig del av jobbhverdagen. Dette arbeidet skjer i en veksling mellom selvstendig arbeid og teamarbeid.

Selv om arbeidet innebærer noe reisevirksomhet, vil hoveddelen utføres ved våre lokaler i Lillestrøm. Vi er opptatt av å ha god balanse mellom jobb og fritid.

Dersom en ulykke skjer, skal vi umiddelbart varsles om dette. Stillingen inngår derfor p.t. i en beredskapsvaktordning som godtgjøres etter egen særavtale.

Se mer om oss på vår webside og i vår informasjonsvideo.

Kvalifikasjoner

 • Du har minimum en bachelorgrad innen et relevant fagfelt. Vi ser at en utdannelse innen ingeniørfag som elektro, maskin eller data vil være mest nyttig i arbeidet, men også andre fagretninger kan være relevante.
 • Relevant arbeidserfaring, gjerne innen transportsektoren
 • Erfaring med skriftlig arbeid
 • Svært god framstillingsevne på norsk, både skriftlig og muntlig
 • God framstillingsevne på engelsk, både skriftlig og muntlig
 • Vi ønsker at du har teknisk systemforståelse og er nysgjerrig både på ny og etablert teknologi
 • Det vil være en fordel om du kan vise til erfaring fra prosjektarbeid
 • Førerkortklasse B

Du må tilfredsstille kravene til sikkerhetsklarering på nivå HEMMELIG.

Personlige egenskaper

 • Svært gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
 • God rolleforståelse
 • Fleksibel og løsningsorientert
 • Analytisk, strukturert og kan jobbe metodisk
 • Evne til å jobbe selvstendig og ta initiativ, men også vite når du skal be om støtte

Dette kan vi tilby

 • Arbeidsmiljøet er godt med et faglig sterkt fellesskap og engasjerte kollegaer.
 • Vi har god balanse mellom jobb og fritid.
 • En stilling som havariinspektør lønnes fra kr 800 000 til kr 970 000, avhengig av kvalifikasjoner.
 • Vi gir en egen utdanning innen ulykkesundersøkelser i England, i tillegg er det gode muligheter for kompetanseutvikling.
 • Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid 15. mai–14. september og overtid kompenseres.
 • Telefon blir dekket, og vi gir støtte til bredbånd i henhold til gjeldende retningslinjer.
 • Vi gir støtte til trening, samt mulighet for trening i arbeidstiden.
 • Som statlig arbeidsgiver har vi gunstige pensjons-, forsikrings- og låneordninger gjennom Statens pensjonskasse.
 • Vi har fine lokaler i Lillestrøm med god tilgang til parkering.

Andre opplysninger

SHK benytter bakgrunnssjekk i sine ansettelsesprosesser. Personalhuset Search & Selection bistår i rekrutteringen.

Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli gjort offentlige selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten, jf. lov om rett til innsyn i dokument i offentleg verksemd (offentleglova) § 25.

Statens havarikommisjon legger vekt på mangfold og vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke stillingen uavhengig av alder, kjønn, kulturell bakgrunn, funksjonsevne eller hull i CV.

For mer informasjon om stillingen, kontakt Ida H. Grøndahl, avdelingsdirektør bane, på tlf.: 911 58 947 eller Ida Opaker i Personalhuset Search & Selection tlf.: 952 24 152.

Vi tar ditt personvern på alvor. Vi ber deg derfor om å sende søknad, CV, vitnemål og attester via lenken i annonsen som fører deg inn i SHK sitt rekrutteringssystem. Da kan vi behandle din søknad og dine opplysninger på en trygg og sikker måte.

Stillingsinfo

Frist10. mai 2024

Kontaktpersoner

Ida Hogganvik Grøndahl

Avdelingsdirektør bane

Ida Sofie Opaker

Seniorrådgiver - Personalhuset


Stillingstyper

Fast ansettelse,Offentlig

Industrier


Se flere stillinger fra Statens havarikommisjon

Statens havarikommisjon (SHK) har som oppgave å undersøke ulykker og alvorlige hendelser innen luftfarts-, jernbane-, veg-, sjøfarts- og forsvarssektoren. Formålet med undersøkelsene er å utrede forhold som antas å ha betydning for forebygging av ulykker i transport- og forsvarssektoren. Statens havarikommisjon skal ikke ta stilling til sivilrettslig eller strafferettslig skyld eller ansvar. Alle avdelingene ved SHK holder til i felles moderne lokaler i Lillestrøm.