Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

GIS-medarbeider

Er du den vi ser etter?

Statens vegvesenBodø18. september 2023
Søk her

Kontaktperson

Ingunn Tove Arctander Jakola

Seksjonsleder

+47 470 12 361

Vi vil styrke fagmiljøet innen geomatikk og GIS, og søker deg som vil bidra i arbeidet med blant annet det digitale vegnettet, Geovekst og Norge digitalt, geodataforvaltning, terrengmodeller (DTM) og kartgrunnlag, GIS analyser, Nasjonal vegdatabank (NVDB) og målestasjoner langs vegen (Værstasjoner, tellepunkt og kamera). Seksjonens arbeidsområde dekker området Møre og Romsdal, Trøndelag, Nordland og Troms og Finnmark.

Kontorsted for denne stillingen vil være fortrinnsvis Bodø, andre lokasjoner som Molde, Trondheim, Steinkjer og Tromsø kan vurderes.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene vil i hovedsak være:

 • Tilrettelegging og forvaltning av kartdata og fagdata til bruk i plan- og utbyggingsprosjekter
 • GIS analyser/temakart og rapporter.
 • FME kompetanse (Feature Manipulation Engine).

Kompetanser

Du må ha:

 • Minimum 3-årig utdannelse fra høgskole-/universitet med kart/GIS relatert fagkrets. Hvis du har sterk og allsidig praksis eller etterutdanning og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan kravet til formell utdannelse fravikes. Vi oppfordrer nyutdannede med stor interesse til å søke stillingen.
 • God skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk.

Det er ønskelig med:

 • erfaring med avansert bruk av GIS verktøy. Vi bruker blant annet diverse ArcGIS verktøy, NovaPoint, Terrasolid og GISLine.
 • erfaring med programmering i f.eks. Python, FME.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som

 • er proaktiv og tar initiativ til å løse arbeidsoppgavene på best mulig måte.
 • trives med å jobbe både selvstendig og i team/arbeidsgrupper
 • har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner.
 • evner til å tenke nytt og være kreativ.
 • er endringsorientert, fleksibel og tilpasningsdyktig.

Du vil jobbe selvstendig med god forankring i faggrupper, der tett samarbeid med kolleger sikrer gode faglige løsninger.

Vi tilbyr

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger innen ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med våre nye utfordringer. Hos oss vil du ha store muligheter til å kunne forme din egen arbeidshverdag.

 • Spennende arbeidsoppgaver i et svært kompetent HR-miljø med gode utviklingsmuligheter i en kultur som oppfordrer til faglig påfyll.
 • God opplæring, introduksjonsprogram og fadderordning.
 • Mulighet for videre studier internt.
 • Fleksitid og gode ordninger for avspasering.
 • Mulighet for 1 time trening i arbeidstiden hver uke, eller treningsstøtte til andre aktiviteter.
 • God pensjonsordning og muligheter for boliglån i Statens pensjonskasse.
 • Godt arbeidsmiljø i nye kontorbygg som er universelt utformet. Gode muligheter for individuell tilrettelegging ved behov for hjelpemidler i arbeidshverdagen.

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Om søknadsprosessen

Positiv særbehandling

Statens vegvesen mener at inkludering og mangfold gjør at vi løser oppgavene våre bedre. Vi ønsker flere medarbeidere med nedsatt funksjonsevne, innvandrerbakgrunn og hull i CV’en. Hvis dette gjelder deg, oppfordrer vi deg til å krysse av i jobbsøkerportalen. Vi vil naturligvis tilrettelegge for deg om du får jobben. Vi bruker avkrysningen(e) til å velge ut de rette kandidatene, samt anonymisert statistikk.

Offentlig søkerliste

Åpenhet og gjennomsiktighet i forvaltningen er viktig. Alle som søker hos oss står på offentlig søkerliste, om de ikke oppgir en god grunn for unntak. Ber du om unntak, tar vi kontakt med deg hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge.

Kontaktperson

For mer informasjon om stillingen kan du ta kontakt med seksjonsleder Ingunn Tove Arctander Jakola på telefon 47 01 23 61, for en hyggelig samtale.

Stillingsinfo

Frist18. september 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Ingunn Tove Arctander Jakola

Seksjonsleder


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.