Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Forretningsanalytiker

Lyst til å forme fremtiden sammen med oss?Vi ser etter deg som kan forretning, analyse og BI

Statens vegvesen Oslo25. februar 2024
Søk her

Kontaktpersoner

Line Victoria Nilsen

Avdelingsdirektør for Innsikt, analyse og virksomhetsdata

+47 410 40 571

Kenneth Johan Angeltun

Senior Data Scientist i Innsikt, analyse og virksomhetsdata

Bli Senior Forretningsanalytiker i Statens vegvesen

Vi søker Senior forretningsanalytiker til vårt nyetablerte Business Intelligence-team i avdelingen Innsikt, analyse og virksomhetsdata (IAV). Vårt oppdrag, sammen med resten av Statens vegvesen er å sørge for at alle som beveger seg på Norges veier kommer trygt og effektivt frem dit de skal. Et så viktig ansvar betyr tilsvarende store utfordringer vi må løse. Vi tror at en viktig nøkkel fremover er å bli skikkelig gode på å utnytte de over 400 datakildene vi har.

Hos oss vil du jobbe med flinke folk innenfor DataOps, Data Science og andre analysedomener. Vi skal utforske trender, drivere, digitale muligheter og innovasjon gjennom nettopp data og analyse. For å lykkes trenger vi flere dyktige kolleger – og sammen skal vi bli intet mindre enn Norges beste innsiktsmiljø! Og effekten? Bedre arbeidsprosesser, enklere prioritering mellom ulike tiltak og mer effektiv bruk av midlene etaten har.

Arbeidssted er primært Oslo, men Trondheim kan også vurderes.

Hvorfor velge oss?

I Oslo har vi flyttet inn i nybygde lokaler på Helsfyr – med lav terskel for å gjøre noe hyggelig sammen. For eksempel en tur på treningsrommet eller miniturnering i shuffleboard, dart eller bordtennis på Helsfyr. Ellers har vi god varmlunsj og mulighet for trening i arbeidstiden både i Oslo og Trondheim. Hos oss blir du del av et solid fagmiljø med gode kolleger i hele Norge, og vil få muligheten til å påvirke samfunnsutviklingen og fremtidens løsninger. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer.

I tillegg har vi:

  • Fleksibel arbeidstid og gode ordninger for å finne balansen mellom jobb og fritid – for vi tror at du fungerer bedre på jobb når du fungerer godt privat.
  • Pensjons, låne- og forsikringsordninger i Statens pensjonskasse.
  • Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Hvem er du?

Siden teamet er helt nytt, ser vi etter en erfaren forretningsanalytiker som kan starte arbeidet med å identifisere nøkkelutfordringene i etaten, prioritere hva som er viktigst å besvare først, oversette dette til konkrete analyser og fremstille funn på en forståelig måte. Vi heier på deg som har sett mange ulike løsninger og vet hva som virker og ikke.

Vi tror du har erfart at kvalitet og effektiv historiefortelling slår endeløse lister med måltall. Er du i tillegg en smule visjonær rundt innsiktsløsninger og kan sette retning på hva, hvor og hvordan styringsinformasjon kan gi best verdi vil vi gjerne snakke med deg!

Vi tror hverdagen for en forretningsanalytiker hos oss vil se omtrent slik ut:

  • Snakke med fagmiljøer i etaten og identifisere nøkkelutfordringer hvor data og analyse kan gi gode svar. Her er intranett, Slack, Teams, møter og prat ved kaffemaskinen dine viktigste verktøy. Typiske områder er økonomi, bemanning, vei og anlegg, trafikk, sikkerhet, drift og vedlikehold, og miljø/bærekraft.
  • Sammen med fageksperter, sile bort det som egentlig er ren monitorering, engangsanalyser og “kjekt-å-vite”-tall, og plukke ut innsiktsbehovene som faktisk kan brukes til å styre etter. Det er som regel mange runder med dette før dere lander på lovende hypoteser. Du tar en sving innom juristene og sjekker om det er personvernproblematikk som må avklares først.
  • Finne relevante datakilder, utforske store og komplekse datasett for å identifisere avvik, trender og forbedringsmuligheter. Snakke med domeneeksperter for å forstå begrepsmodellene. Hva i alle dager er en “kanalisert vei”?
  • Kna analyser og funn om til konkret styringsinformasjon. Teste ulike måter å fremstille det på, basert på hvem, hvordan og når man typisk tar beslutninger. Gir det mening å se på dette ukentlig? Månedlig? Hva kan gjøres annerledes basert på denne informasjonen? Ingenting? Tilbake til tegnebrettet.
  • Suksess! Dere har sammen kommet frem til noe som både er relevant, viktig og fungerer som styringsinformasjon! Nå gjelder det å samarbeide med dataingeniørene i søsterteamet så de kan koble opp datakilder, hekte på analysemodeller, sette opp automatisering og implementere i BI-løsninger.
  • Ta en ny runde og teste fremstillingen på noen av folkene som skal bruke styringsinformasjonen, finpusse litt basert på tilbakemeldinger og sette det i produksjon. Svare på spørsmål og lagre dokumentasjon.
  • Bruke denne og tidligere erfaringer til å forbedre hvordan vi jobber med styringsinformasjon, skissere opp og utvikle nye innsiktsløsninger og utvide metode- og teknologikassa.
  • Ta helg, vel vitende at du gjennom ditt arbeid har styrket strategisk, taktisk og operasjonell planlegging, prioritering og beslutningstaking.

Kompetansekrav

Du har minimum bachelorgrad eller tilsvarende innen informatikk, datavitenskap (data science), matematikk, statistikk eller annet beslektet fagområde. Omfattende relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanningsnivå. Videre har du minst 4 års erfaring innenfor forretningsanalyse, og er dreven i bruk av SQL og Python. Solide analytiske ferdigheter innen statistikk og kvantitativ dataanalyse er ønskelig. Det er også en fordel å ha en del erfaring med datavisualisering og visualiseringsverktøy som Tableau, Power BI, SAS eller lignende.

Vi mener at den rette kandidaten liker å snakke med folk og er god til å kommunisere både personlig, skriftlig og visuelt. Er du i tillegg god til å samarbeide med folk fra andre fagområder for å få ting gjort, vil du lykkes her. Det er en stor fordel at du er god på samarbeid og kan kommunisere virkningsfullt. God formuleringsevne i norsk, både skriftlig og muntlig er et krav.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring", og last opp relevante vitnemål samt eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av dissegruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlisten er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Ta kontakt med Line Victoria Nilsen, Avdelingsdirektør for Innsikt, analyse og virksomhetsdata, tlf. +47 410 40 571, eller Kenneth Johan Angeltun, Senior Data Scientist i Innsikt, analyse og virksomhetsdata, tlf. +47 472 77 437.

Søk stillingene på www.vegvesen.no/jobb innen 25.02. Vi vurderer aktuelle kandidater fortløpende.

Stillingsinfo

Frist25. februar 2024
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktpersoner

Line Victoria Nilsen

Avdelingsdirektør for Innsikt, analyse og virksomhetsdata

Kenneth Johan Angeltun

Senior Data Scientist i Innsikt, analyse og virksomhetsdata


Stillingstyper

Fast ansettelse,Offentlig

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.