Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Finance Business Partner

Kan du være med å forme rollen som business partner med fokus på prosjekter?

COWI ASOslo30. november 2023
Søk her

Kontaktperson

Mari Raddum Dahlberg

Head of Section

mrbg@cowi.com

Nøkkelord

Project Controller, prosjektøkonomi, prosjektstyring, økonom, finans

Ønsker du å bruke dine analytiske ferdigheter i et ledende konsulentselskap som jobber for morgendagens bærekraftige samfunn? Kan du være med å forme rollen som business partner med fokus på prosjekter? Og er du en proaktiv person med sterke mellommenneskelige ferdigheter?

Utnytt ditt potensial i et globalt team

Vi søker nå etter en business partner til å støtte prosjektorganisasjonen. Som Lead Project Controller har du det overordnede ansvaret for prosjekt controlling i forretningsenheten. Du vil fronte virksomheten sammen med en Business Controller og du vil ha tett samarbeid med dedikerte Project Controllere i både Norge og Litauen. I tillegg inngår du som en del av et senior finance team som driver utvikling på tvers av divisjoner i tråd med våre ambisjoner.

I rollen har du en helhetlig oversikt over prosjektporteføljen i forretningsenheten, og samtidig et øye for detaljer. En suksessfaktor for stillingen er å være god på stakeholder management – både mot forretningen og internt i finans. Du er sterk på kommunikasjon og å formidle budskap.

Typiske arbeidsoppgaver vil være

 • Prosjektanalyser
 • Støtte og utfordre prosjektledere og porteføljesjefer - Prosjektgjennomganger og styringskomitémøter
 • Controlling - Risiko/mulighetsstyring av porteføljene, forklaringer/kommentarer på avvik
 • Utvikling av interne prosesser, f.eks. arbeid med risikostyring vs. policy
 • Gjennomgang av kommersielle vilkår og kontrakter, deltakelse i marked og tilbudsarbeid
 • Kontantstrømoptimalisering

Din kompetanse. Vårt team. Sammen utformer vi fremtiden.

For å lykkes i denne stillingen mener vi at du bør være en lagspiller med sterk integritet. Du har en tydelig analytisk kompetanse og forståelse for hvordan du deler opp problemer i håndterlige størrelser, sikrer kvalitet i detaljene samtidig som du har oversikt over prosjektporteføljene.

Du formidler på en positiv og overbevisende måte, og samhandler enkelt på tvers av ledelse, prosjektledelse og styringsgruppenivå. Sterke mellommenneskelige ferdigheter vil være avgjørende for å bli en verdifull rådgiver for virksomheten. Du tar eierskap og får ting gjort.

Videre kan du kjenne deg igjen i følgende

 • Mastergrad i økonomi eller tilsvarende fagområde
 • Helst 1-5 års relevant erfaring, men nyutdannede kan også vurderes
 • Vilje til å lære det grunnleggende om prosjekt controlling og prosjektstyring
 • Evne til å finne balansen mellom partnerrollen og å sikre overholdelse av regnskapsregler
 • God kjennskap til Excel, Powerpoint og Power BI
 • Det er en klar fordel med sterke språkkunnskaper i både norsk og engelsk, men norsk språk er ikke et absolutt krav

Mer enn en arbeidsplass

I COWI jobber vi sammen med kundene våre for å skape en bærekraftig verden som er god å leve i. Det gjør vi ved å bruke både kunnskap og nysgjerrighet, og noen ganger også mot, for å skape løsningene verden trenger i dag for å få en bedre morgendag. Derfor sier vi nei til prosjekter knyttet til fossil energi og har et mål om at 100% av omsetningen vår skal komme fra prosjekter som er med å flytte verden i en bærekraftig retning.

Vi setter pris på mangfold og utviklingsmuligheter og ønsker et miljø der alle føler tilhørighet og har det gøy sammen. Det får frem det beste i deg, både på jobb og hjemme.

I tillegg tilbyr vi:

 • Muligheten til å bygge opp din kompetanse med spennende prosjekter
 • Gode muligheter til egenutvikling gjennom personlig utviklingsplan, COWI Academy og mentorordningen COWI Connect
 • Nasjonalt og internasjonalt samarbeid på tvers av organisasjon og fagfelt. Vi har ca. 70 ulike faglige nettverk i COWI
 • Et eget felleskap kalt «Ung i COWI» for deg under 34 år, hvor det blir arrangert sosiale turer og arrangementer
 • Et aktivt bedriftslag, lønningstreff og bedriftshytter
 • Fleksibel arbeidstid med hjemmekontorordning, fem ukers ferie og fri mellom jul og nyttår
 • Sist, men ikke minst, et godt arbeidsmiljø. Det er viktig for oss å være rause og stille opp for hverandre, noe som også gjenspeiles i trivsel- og medarbeiderundersøkelser

Har du spørsmål?

Vi behandler søknader fortløpende, og ser frem til å motta din CV. Er du nysgjerrig og ønsker å høre mer om stillingen, kan du kontakte Mari Raddum Dahlberg, Head of Section på tel. +47 980 88 406 eller mail mrbg@cowi.com.

Du kan også bli bedre kjent med oss på nettsiden vår, www.cowi.no/om-oss, hvor du kan lese mer om prosjektene våre, strategien vår, hva vi ønsker å oppnå som selskap og hvordan hverdagen er i COWI.

Vi tror på like muligheter

Vi tror på like muligheter for alle ansatte og arbeidssøkere. Ingen skal oppleve å bli diskriminert på bakgrunn av kjønn, kjønnsidentitet eller uttrykk, etnisitet, seksuell legning, religion eller annen tro, livssituasjon, funksjonsnedsettelse eller alder.

Stillingsinfo

Frist30. november 2023
ArbeidsspråkEnglish

Kontaktperson

Mari Raddum Dahlberg

Head of Section


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra COWI AS

Våre ansatte er vår største ressurs: Det er våre ansatte som gjør prosjektene vellykkede. Hos COWI får du en unik mulighet til å lære av de beste og utvikle potensialet ditt, og du får delta i å forme fremtidens samfunn. Sammen med lederen din utarbeider du en plan for din egen utvikling, og du får muligheten til å bygge på din kompetanse i både lokale og globale prosjekter fra dag til dag.

For mer informasjon, besøk www.cowi.no/om-oss