Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Fagekspert VA Prosess

Er du genuint opptatt av VA-faget?

COWI ASOslo eller Fredrikstad7. juni 2023
Søk her

Kontaktperson

Marlene W. H. Winther

Seksjonsleder

mwje@cowi.com

Nøkkelord

COWI ConnectCOWI AcademyEkstra fridager

Er du fageksperten som kan sørge for å beskrive de gode anleggene og hjelpe kundene med å utvikle de gode anleggene?

Bli en del av Norges største fagmiljø innen vann og miljø!

COWI satser stort på Vann og Klimatilpasning – som en av fire hovedsektorer i vår nye konsernstrategi «Future Now». Vi har en stadig økende arbeidsmengde knyttet til avløpsrenseanlegg og vannbehandlingsanlegg over hele landet, som følge skjerpede krav fra både EU samt nasjonale og regionale sektormyndigheter.

Som en del av vår strategi, og vår tro på hva framtiden trenger av rådgiverkompetanse, har vi satt oss som mål å øke kapasiteten på VA-prosess. VA-prosess er både rensing av avløpsvann og behandling av drikkevann, men også store komplekse pumpestasjoner, ventilkammer, høydebasseng osv.

Vi ønsker derfor å utvide vår samlede kompetanse innen disse fagdisipliner, og søker etter VA-prosess fagekspert. En som kan sørge for at vi tegner og beskriver de gode anleggene. Du er kanskje maskinekspert med VA-prosess? Har prosesskompetanse, eller du er VA-prosessekspert med maskin kompetanse? Du har uansett en del års erfaring fra VA-Prosess relaterte oppgaver. Vi leter etter kandidater i hele Norge, men er primært på jakt etter kollegaer i Oslo, Bergen, Fredrikstad og Kristiansand/Larvik.

Dine hovedoppgaver vil være:

 • Kartlegge dimensjonerende forutsetninger
 • Beskrive og anbefale valg av egnede prosesser
 • Dimensjonere og utarbeide PFD'er (prosess flow diagram), MFD'er (mass flow diagram, P&ID's
 • Utarbeide komplette prosessdimensjoneringsnotater (underlag for alle fag)

For å lykkes og trives i denne rollen, tror vi at du liker å samarbeide med de rundt deg – uansett om det er kolleger, partnere eller kunder. Videre må du kunne bygge gode relasjoner med andre ved å alltid opptre respektfullt og dedikert til å finne de beste løsningene. Du er nysgjerrig, og leter etter nye måter å forbedre noe på, og har en høy grad av fleksibilitet.

I tillegg har du:

 • Bachelor- eller mastergrad med fordypning innen kjemi, maskin og/eller prosessteknikk. Konkret relevant erfaring kan imidlertid veie opp for eventuell manglende formalkompetanse.
 • Minimum 5 års relevant arbeidserfaring med regulering/behandling av drikkevann og/eller avløpsvann.
 • Erfaring fra prosessindustri eller erfaring fra VA-prosessanlegg. Entreprenør, leverandør, rådgiver/ prosjekterende.
 • Vi benytter i hovedsak Autocad P&ID, samt Plant 3d og kjennskap til disse programmene er en fordel (Enten overordnet eller på brukernivå)
 • Kjennskap til relevant regelverk – du har helhetsforståelse, samtidig som du kan jobbe på detaljnivå.

Så mye mer enn bare en arbeidsplass

I COWI jobber vi sammen med kundene våre for å skape en bærekraftig verden som er god å leve i. Det gjør vi ved å bruke både kunnskap og nysgjerrighet, og noen ganger også mot, for å skape løsningene verden trenger i dag for å få en bedre morgendag. Derfor sier vi nei til prosjekter knyttet til fossil energi og har et mål om at 100% av omsetningen vår skal komme fra prosjekter som er med å flytte verden i en bærekraftig retning.

Vi setter pris på mangfold og utviklingsmuligheter og ønsker et miljø der alle føler tilhørighet og har det gøy sammen. Det får frem det beste i deg, både på jobb og hjemme.

Vi holder hovedsakelig til i Skandinavia, Storbritannia, Nord-Amerika og India, og per i dag er vi 7,300 kolleger med kompetanse innen teknologi, arkitektur, energi og miljø.

I tillegg tilbyr vi

 • Muligheten til å bygge opp din kompetanse med spennende prosjekter
 • Gode muligheter til egenutvikling gjennom personlig utviklingsplan, COWI Academy og mentorordningen COWI Connect
 • Nasjonalt og internasjonalt samarbeid på tvers av organisasjon og fagfelt.
 • Vi har ca. 70 ulike faglige nettverk i COWI
 • Et aktivt bedriftslag, lønningstreff og bedriftshytter
 • Et eget felleskap kalt «Ung i COWI» for deg under 34 år, hvor det blir arrangert sosiale turer og arrangementer
 • Fleksibel arbeidstid med hjemmekontorordning, fem ukers ferie og fri mellom jul og nyttår
 • Sist, men ikke minst, et godt arbeidsmiljø Det er viktig for oss å være rause og stille opp for hverandre, noe som også gjenspeiles i trivsel- og medarbeiderundersøkelser

Du kan også bli bedre kjent med oss på nettsiden vår, www.cowi.no, hvor du kan lese mer om prosjektene våre, strategien vår, hva vi ønsker å oppnå som selskap og hvordan hverdagen er i COWI.

Har du flere spørsmål?

Hvis du har flere spørsmål om rollen eller hvordan det er å jobbe i COWI, ta kontakt med seksjonsleder Marlene W. H. Winther på mobil 937 93 077 eller epost mwje@cowi.com.

Vi tror på like muligheter

Vi tror på like muligheter for alle ansatte og arbeidssøkere. Ingen skal oppleve å bli diskriminert på bakgrunn av kjønn, kjønnsidentitet eller uttrykk, etnisitet, seksuell legning, religion eller annen tro, livssituasjon, funksjonsnedsettelse eller alder.

Stillingsinfo

Frist7. juni 2023
ArbeidsspråkEnglish

Kontaktperson

Marlene W. H. Winther

Seksjonsleder


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra COWI AS

Våre ansatte er vår største ressurs: Det er våre ansatte som gjør prosjektene vellykkede. Hos COWI får du en unik mulighet til å lære av de beste og utvikle potensialet ditt, og du får delta i å forme fremtidens samfunn. Sammen med lederen din utarbeider du en plan for din egen utvikling, og du får muligheten til å bygge på din kompetanse i både lokale og globale prosjekter fra dag til dag.

For mer informasjon, besøk www.cowi.no/om-oss