Elektronikkingeniør/ forskningstekniker
Vil du jobbe i Antarktis?
Kontaktpersoner
Hvert år får seks utvalgte personer muligheten til å overvintre på Troll forskningsstasjon i Dronning Maud Land. Er du en av dem?
Vi søker etter en elektronikkingeniør/forskningstekniker som ønsker å bli en del av vårt overvintringsteam i Antarktis for sesongen 2025-2026. Dette er en sjelden mulighet til å jobbe i et av de mest isolerte og spektakulære miljøene på jorden.
Arbeidsoppgaver
Du vil som elektronikkingeniør/forskningstekniker på Troll forskningsstasjon ha ansvar for drift, vedlikehold og installasjon av teknisk og vitenskapelig utstyr på stasjonen, inkludert Kongsberg Satellite Services og Norsk Institutt for Luftforskning sine installasjoner. Drift av datautstyr, meteorologi og sambandsutstyr hører også inn under ditt ansvarsområde.
Selv om du har ditt spesifikke ansvarsområde, er det samarbeid som får stasjonen til å gå rundt. Du vil lære ting du ikke visste du kunne – det ene øyeblikket jobber du med faget ditt, i det neste er du sjåfør eller hjelper til på kjøkkenet. En viktig del av jobben din på Troll er drift av flyplassen, samt være en del av brannvernet. Overvintringsteamet har også ansvar for gjennomføring av værobservasjoner for Meteorologisk institutt flere ganger daglig.
Overvintringsperioden på Troll er ca. 13 måneder. Du vil i tillegg måtte gjennomføre pålagt kursaktivitet og opplæring fra og med medio august til avreise fra Norge. Avreise er planlagt til slutten av oktober eller begynnelsen av november 2025, med retur planlagt i november eller desember 2026.
Kvalifikasjonskrav
Stillingen krever at du er utdannet ingeniør innen elektronikk e.l. Omfattende arbeidserfaring fra det aktuelle fagområdet kan i spesielle tilfeller veie opp for utdanningskravet. Du må ha erfaring fra drift, feilsøking og reparasjon av elektronisk utstyr og helst også fra satellittbaserte kommunikasjonssystemer. Hvis du kan vise til god IKT-kompetanse og kjennskap til datanettverk (ethernet, switcher, TCP/IP) kan det være deg vi leter etter. Jobben krever sikkerhetsklarering. Utenlandsk fagutdanning må være godkjent av NOKUT.
Hvis du har kvalifikasjoner innenfor områdene værobservasjon, førstehjelp, røykdykker- og brannvernkurs, IKT, tele-/ radiokommunikasjon, sertifikat for lastebilkran (G8) og maskinførerbevis (M2, M4, M20), er det en fordel.
Vi kan love tøffe, utfordrende og krevende arbeidsforhold, så med en god dose allsidighet og kreativitet må du finne gode løsninger sammen med kollegaene dine på stasjonen. I utvelgelsen av overvintringsteam legger vi alltid stor vekt på personlige egenskaper og vi vil nøye vurdere din egnethet for overvintring. Vurderingen skjer på bakgrunn av mange års erfaring – i år sender vi ned vårt 21. overvintringsteam.
Ofte henger velfungerende kommunikasjon og samarbeid sammen. Du må derfor beherske norsk eller et annet skandinavisk språk både skriftlig og muntlig. Gode skriftlige og muntlige engelskkunnskaper er en fordel. Arbeidsspråket vårt er norsk.
Tøffe arbeidsforhold krever god fysisk og psykisk helse. Hvis du blir utvalgt til intervju, vil du i forkant bli bedt om å fylle ut en egenerklæring om helse. Kommer du videre i prosessen, vil du også måtte sende inn en omfattende helseattest. En forutsetning for gyldig arbeidsavtale er at du har levert og fått godkjent fullstendige helseattester, samt gjennomført felt- og flyplasskurs.
Vi tilbyr
- En unik mulighet!
- Interessante og utfordrende arbeidsoppgaver i et uvanlig miljø
- Lønn etter statens regulativ i kode 1087 overingeniør med en fast grunnlønn fra kr 604 900 per år
- Godtgjørelse iht. lokal særavtale. For tiden er godtgjørelsen totalt på ca. kr. 24.000,00 per måned i vintersesong og egne satser gjelder for sommersesong (ca. 4 måneder av perioden). Arbeidstiden i sommersesongen er 84 timer pr. uke.
- Antarktisskatt, p.t. 15,8 %
- Fri kost og losji (fordelsbeskatning)
- Gode pensjons- og forsikringsordninger gjennom Statens Pensjonskasse
Mangfold er viktig for oss. Vi vurderer alle kvalifiserte søkere uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en. Det er spesielle helsekrav til denne stillingen, blant annet fordi jobben skal utføres under tøffe forhold i et barskt klima. Det gjør at vi har begrensede muligheter for å tilrettelegge arbeidsplassen, men vi vurderer det alltid.
Søknaden
Det er Antarktisseksjonen i operasjons- og logistikkavdeling ved Norsk Polarinstitutt, som har ansvaret for å helårsdriften av stasjonen og Troll Airfield.
Søknadsfrist er 23. september 2024
Søknad med relevante kvalifikasjoner og erfaringer, CV, kopi av vitnemål og attester, samt navn på minst tre referanser sendes elektronisk via www.jobbnorge.no. Vedlegg registreres sammen med søknaden i Jobbnorge.
Vi planlegger å gjennomføre førstegangsintervju i løpet av oktober 2024 og andregangsintervju i januar 2025. Aktuelle kandidater blir kontaktet i forkant.
For å sikre en god rekrutteringsprosess samarbeider vi med Semac (www.semac.no) om elektronisk referansesjekk og bakgrunnssjekk. Det er med å sikre at vi rekrutterer rett kompetanse og bidrar til en rettferdig evaluering av søkerne. Bakgrunnssjekken består ofte av verifisering av oppgitte opplysninger i søknad, CV, vitnemål, mv.
Alle henvendelser behandles konfidensielt frem til søknadsfristens utløp. Deretter vil det utarbeides en offentlig søkerliste. Søkere som ønsker søknaden sin unntatt offentlighet må grunngi dette særskilt i søknaden. Opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten, jf. Offentlighetsloven § 25, annet ledd.
Stillingsinfo
Kontaktpersoner
Stillingstyper
Norsk Polarinstitutt er eit direktorat under Klima- og miljødepartementet og har ca. 160 tilsette i Tromsø, på Svalbard og i Antarktis. Polarinstituttet driv naturvitskapleg forsking, kartlegging og miljøovervaking i Arktis og Antarktis.
Instituttet er fagleg og strategisk rådgivar for staten i polare spørsmål, representerer Noreg i fleire samanhengar og er den norske miljøstyresmakta i Antarktis.
Les meir på www.npolar.no.