Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Driftsspesialist IT

Vil du være med på å sikre trygg og effektiv veitrafikk?

Statens vegvesen Drammen7. april 2024
Søk her

Kontaktperson

Siw Karinen

Seksjonssjef

siw.karinen@vegvesen.no

Er du den vi ser etter?

Infrastruktur og drift IT er Statens vegvesens sentrale kompetansemiljø på drift av IT-løsninger og -tjenester. Avdelingen består av over 100 høyt kvalifiserte medarbeidere. Nå søker vi deg som vil jobbe med samfunnsnyttige tjenester med høyt brukervolum og stor nytteverdi for både Norges innbyggere og næringslivet.

Du vil inngå i det nyetablerte produktområdet Trafikkflyt og beredskap, som jobber tett sammen med de fem veitrafikksentralene i Statens vegvesen. Vegtrafikksentralen bidrar proaktivt til en trafikksikker og fremkommelig vei, gjennom å veilede og informere trafikanter, samt overvåkning av vei og trafikk.

Kontorsted for stillingen er Drammen eller Skien. For kandidater med relevant erfaring og kompetanse kan vi også vurdere andre kontorsteder. Ta kontakt, så ser vi hva som kan passe for deg.

Ansvar og arbeidsoppgaver:

Du vil være et bindeledd mellom produktteamene og Infrastruktur og drift IT. Oppgaver er operativ drift av løsninger i produktteamene og teknisk rådgivning inn mot produktteamene. Du vil være en bidragsyter i feilsøking ved hendelser og feilsituasjoner, og en pådriver for faglig kompetansebygging og prosessforbedring.

Du vil understøtte flere produktteam i produktområdet, så du vil ha et stort nettverk av kollegaer å samarbeide med. Produktområdet er organisert i flere tverrfaglige produktteam med bred kompetanse og høyt engasjement. Vi jobber innsiktsbasert etter smidige prinsipper der produktteamene får høy grad av selvstyring, tillit og ansvar.

Kvalifikasjoner

 • Relevant høyere utdanning, min. 3 år. For kandidater med sterk og allsidig praksis fra det aktuelle fagområdet og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan kravet til utdanning fravikes.
 • Det er ønskelig med tre års erfaring fra IT-teknisk drift.
 • Det er en fordel om du har erfaring med smidig arbeidsform og tverrfunksjonelle team.
 • Videre er det en fordel om du har erfaring med noe av følgende: MS IIS, .Net, Rabbit MQ, Elastic search, Java, Tomcat, Kubernetes, Jenkins (CI/CD) pipelines, Mongo DB, Oracle DB, IP telefoni.

Arbeidsoppgavene krever god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av papirene dine og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

For å lykkes i rollen ser vi etter deg som er positiv, læringsvillig og løsningsorientert. Du tør å ta avgjørelser, viser initiativ og er god til å kommunisere med andre. Du har erfaring fra drift i et teknisk miljø og liker å ha en stor kontaktflate i arbeidshverdagen.

I Statens vegvesen står delingskultur og samarbeid sentralt. Vi ser etter deg som er en uformell lagspiller som trives med å jobbe i team.

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr

 • god opplæring, onboardingsprogram og buddyordning
 • gode muligheter for kompetanseheving
 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • mulighet for fleksibelt arbeidssted (hjemmekontor) i henhold til Statens vegvesens retningslinjer
 • mulighet for trening i arbeidstiden, eller støtte til andre treningsaktiviteter
 • god pensjonsordning og muligheter for boliglån i Statens pensjonskasse
 • godt arbeidsmiljø i nye kontorbygg med god tilgang på offentlig kommunikasjon og med universell utforming. Vi har gode muligheter for individuell tilrettelegging ved behov for hjelpemidler i arbeidshverdagen.

Lønn avtales i samsvar med lønnspolitikken vår.

Om søknaden din

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Ta kontakt med seksjonssjef Siw Karinen, tlf. +47 950 58 795 eller epost siw.karinen@vegvesen.no.

Stillingsinfo

Frist7. april 2024
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson


Stillingstyper

Fast ansettelse,Offentlig

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.