Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Dokumentkontrollere

Vil du være med å forme og bidra til vårt splitter nye dokumentasjonsteam?

Statens vegvesenFlere lokasjoner19. mars 2024
Søk her

Kontaktperson

Lena J. Fossheim

Seksjonssjef

+47 959 26 464

Er du opptatt av kvalitet og «rett informasjon, tilgjengelig når du trenger det»? Da kan du være dokumentkontrolleren vi søker etter!

Vi søker etter dyktige og ambisiøse dokumentkontrollere, som ønsker å være med på å forme og bidra til vårt helt nye dokumentasjonsteam, ved seksjon for Informasjonsforvaltning i Statens vegvesen. Etaten har nylig tatt i bruk dokumentasjonsløsningen fra M-files, så dette er en unik mulighet til å være med fra starten og påvirke hvordan teamet skal operere og levere resultater.

Som dokumentkontroller vil du ha ansvaret for å sikre at all dokumentasjon oppfyller nødvendige standarder og krav, samtidig som du bidrar til å opprettholde høy kvalitet og nøyaktighet i alle våre prosesser.

Stillingene har sin tilhørighet hos Informasjonsforvaltning i divisjonen Fellesfunksjoner og HR, men vil jobbe opp mot divisjonene Utbygging og Drift og vedlikehold.

Arbeidssted vil være Bergen, Tromsø eller Drammen. Reising må påberegnes.

Arbeidsoppgaver

 • Gjennomgang av dokumentasjon - Gjennomgang av teknisk dokumentasjon for å sikre at de er fullstendige, nøyaktige og i samsvar med ønsket kvalitet, gjeldende regelverk og standarder.
 • Dokumenthåndtering - Være rådgiver og kontrollere at organisering, arkivering og sikker lagring av teknisk dokumentasjon er i henhold til interne prosedyrer, lov- og regelverk.
 • Prosessforbedring - Identifisere eventuelle avvik eller mangler i dokumentasjonen, og samarbeide med relevante avdelinger for å forbedre og utvikle relevante prosesser og prosedyrer.
 • Systemstøtte - Ansvarlig for oppsett og oppfølging av dokumentasjon i M-files, med fokus på kontinuerlig forbedring av dokumentasjonsløsningen.
 • Kommunikasjon - Opprettholde god kommunikasjon med interne og eksterne interessenter for å koordinere dokumentasjonskrav og adressere eventuelle spørsmål eller bekymringer.

Andre oppgaver som vil kunne tilfalle stillingene; rådgivning og opplæring. Være en aktiv pådriver for kompetanseutvikling innen fagfeltet, gjennom faglig støtte og opplæring i bruk av systemer, prosesser og prosedyrer knyttet til dokumenthåndtering.

Kompetansekrav

 • Høyere utdanning fra universitet/høgskole innen relevant fagområde, for eksempel arkiv- og dokumentasjonsfag, teknisk utdanning eller informatikk. Minimum årsstudium. Relevant og bred arbeidserfaring vil kunne kompensere for formell utdanning.
 • God kjennskap til håndtering av teknisk dokumentasjon og digitale systemer for dokumentasjon er et krav. Erfaring og kjennskap til M-Files og FDV-løsning (Agile Assets) er ønskelig og vil bli tillagt vekt.
 • Kjennskap til offentlig forvaltning er en fordel.
 • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk.
 • Stillingene forutsetter at du innfrir krav til sikkerhetsklarering.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra HKDIR (https:hkdir.no/utdanning-fra-utlandet).

Vi legger vekt på at du:

 • er analytisk, nøyaktig og detaljorientert
 • er strukturert og har gode organisatoriske evner
 • er en pådriver for kontinuerlig forbedring og kompetanseutvikling
 • er løsningsorientert og har evnen til å jobbe selvstendig, samtidig som du kommuniserer og samarbeider godt i team

Hvorfor bør du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på Arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingene?

Kontakt seksjonssjef Lena J. Fossheim tlf. +47 959 26 464, for en trivelig og uforpliktende samtale.

Stillingsinfo

Frist19. mars 2024
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Lena J. Fossheim

Seksjonssjef


Stillingstyper

Fast ansettelse,Offentlig

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.