Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Data Engineers/ BI-arkitekter

Avinor søker to Data Engineers/ BI-arkitekter

AvinorOslo7. juni 2023
Søk her

Kontaktperson

Inge Abrahamsen

Seksjonsleder IT Business intelligence

+47 917 38 082

Nøkkelord

Business IntelligenceAzure AnalyticsData engineering

Konsernledelsen i Avinor har satt på dagsordenen å bli et datadrevet konsern og tatt dette inn som et viktig mål i strategien. For å være kostnadseffektiv, skaffe seg konkurransefortrinn og drifte effektivt, vil et av framtidens fokus ligge i dataplattformen. Forvaltning og nyutvikling av gode dataprodukter, sikre god datakvalitet og ha et forretningsmessig eierskap til data, ja det er fokus alle må forholde seg til.

Teknologidivisjonen har tatt utfordringen og innstiller seg mot et framtidsrettet teknologisk målbilde der distribuert datadeling (data mesh), skystrategi gjennom Microsoft CAF rammeverk og tverrfaglig samarbeid er essensielle muliggjørere for oppnåelse av konsernets mål.

Dette vil være drivende for å sikre god innsikt og analyser, forutse behov, utvikle gode produkter og gi god beslutningsstøtte i hverdagen. Nå trenger vi å styrke laget!

Innsikt, analyse og beslutningsstøtte

Vi er i dag en seksjon på 10-12 kompetente og framoverlente medarbeidere, fordelt på Avinors hovedkontor i Bjørvika/Skøyen og på Oslo Lufthavn, Gardermoen.

Microsoft er en strategisk partner av Avinor og vi utvikler oss i takt med nye dataløsninger gjennom Azure og anvender store deler av verktøykassen.

Vi har ledige stillinger og ser etter deg som har bakgrunn fra

 • MSBI - utvikler med interesse for integrasjoner, mellom forskjellige datakilder og dataformater samt har god kunnskap om kubeutvikling, tilgangsstyring og integritet

og/eller

 • Azure BI utvikler som er nysgjerrig på nye muligheter som finnes innenfor BI og analytics som skytjenester - herunder iot, pipelines, datahåndtering og automatisering

Du vil inngå i et team bestående av datafangst- og rapportutviklere, datascientist, analytikere og rådgivere.

Hva får du gjøre hos oss?

 • være pådriver for bruk av utviklingsstandarder, metodikk og rammeverk for dataarkitektur
 • forstå og finne løsninger ved bruk av Azure verktøy eller Avinors datavarehus
 • være prosjektressurs i fellesprosjekter på tvers av organisasjonen
 • være rådgiver og ressurs ut mot linjeorganisasjonen for å tilrettelegge for gode dataprodukter

Hvem er du?

Du er interessert i mennesker, data og prosesser. Du trives med å være datadetektiv og utfordre datagrunnlag og dataprodukteiere. Du er nysgjerrig og viser interesse for store og små datamengder og kan se muligheter i data – interne og eksterne. Vi tror vår nye kollega er proaktiv som type, liker å dele kunnskap og har lyst til å jobbe med en stor palett av faglige domener og kontekster.

Kan du svare ja på disse spørsmålene?

 • Har du gode SQL kunnskaper?
 • Har du gjennomført relevant utdanning på høyskole eller universitetsnivå?
 • Har du jobbet med MSBI verktøy eller Azure data/innsikts og analyseplattform?
 • Har du erfaring med kodeforvaltning (GIT), CD/CI og DevOps?
 • Har du god forståelse for, og gjerne ha utviklet, modeller ihht beste praksis for datasett, dataprodukter og datavarehus?
 • Har du forståelse for datamesh - tankesett og muligheter?
 • Klarer du å formidle resultater og fakta gjennom fortrinnsvis Microsofts Power BI, R og Excel?
 • Kan du gjøre deg godt forstått på norsk?

Da har vi lyst på en prat med deg!

Vi håper at du kan ta rollen som teknisk delprosjektleder i enkelte sammenhenger, og at du har lyst til å sette deg inn i og ta i bruk rammeverk for bruk av Azure og On-prem tjenester. Vi ser det også som et pluss om du har kjennskap til Azure Synapse og Purview og kunnskap om MDX og DAX for kubeutviklere. Kunnskap omkring IT sikkerhet, enterprice scale og Azure landingssoner er en fordel.

Vi tilbyr

 • et godt og uformelt arbeidsmiljø
 • gode muligheter for kompetanseutvikling
 • spennende og allsidige faglige utfordringer
 • sentral beliggenhet / enkel adkomst
 • gode velferdsordninger - Konkurransedyktig lønn, gode pensjon- og forsikringsordninger inkludert helseforsikring, full dekning av lønn ved lovfestet foreldrepermisjon, firmahytter, en arbeidshverdag med trivelige kollegaer, sosiale soner og stillerom for konsentrasjonsarbeid
 • Vi har også tilrettelagt for muligheter til å jobbe hjemmefra

Forutsetning for tilsetting er at bakgrunnssjekk, herunder uttømmende politiattest, iht. myndighetskrav for arbeid på lufthavn kan fremlegges og godkjennes.

Vi holder til i Bjørvika, men på grunn av ombygging vil vi ha kontorer på Skøyen for en toårsperiode.

I Avinor jobber vi etter verdiene åpen, ansvarlig, handlekraftig og kundeorientert.

Avinor kan tilby en interessant jobb i en dynamisk organisasjon. Det gir gode muligheter for faglig utfordring og variasjon, men stiller samtidig krav til omstillingsevne og initiativ. Avinor ønsker mangfold i selskapet når det gjelder kjønn, alder og kulturell bakgrunn.

Har du lyst til å gjøre Avinor enda bedre, klikk «Søk på stillingen» innen 7. juni - vi gleder oss til å høre fra deg! Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til Seksjonsleder IT Business intelligence Inge Abrahamsen, telefon 917 38 082.

Stillingsinfo

Frist7. juni 2023
ArbeidsspråkNorsk og engelsk

Kontaktperson

Inge Abrahamsen

Seksjonsleder IT Business intelligence


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Avinor

Vi er cirka 2800 ansatte som sammen driver 44 flyplasser i Norge – og sørger for at nesten 50 millioner passasjerer kommer seg trygt opp i luften og ned igjen. De fleste nordmenn, og de som kommer på besøk til Norge tenker ikke så mye over Avinor, men bruker nesten alle tjenestene våre i forbindelse med flyreisen – og takket være disse kan vi opprettholde et stort nettverk av også mindre lønnsomme flyplasser gjennom tax free-salg, parkering og avgifter for å oppholde seg i norsk luftrom. Vi kaller dette for Avinormodellen – og den bidrar til at folk som bor i utkantstrøkene også får kort vei til jobb, sykehus, utdannelse og så videre, takket være finansiering fra de større flyplassene.