Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Data engineer

Bli med på å modernisere datalagring og dataflyt i et fremoverlent IT-selskap som løser viktige samfunnsoppdrag

Elhub ASOslo4. august 2024
Søk her

Kontaktperson

Hans Kristian Fjeld

Avdelingsleder

+47 932 64 903

Vi søker deg som har spesiell interesse og erfaring med datalagring og dataflyt, og som kan hjelpe oss med å modernisere og optimalisere applikasjonene vi utvikler.

Elektrifisering spiller en kritisk rolle i å bekjempe klimaendringer og sikre bærekraft. Elhub er sentralt plassert i arbeidet med å fornye kraftmarkedet, utnytte nettets kapasitet bedre, tilrettelegge for nye energikilder og bruke dataene våre på en smart måte som gir fordeler til både forbrukere og miljøet. Vi står overfor utfordringer som krever smarte løsninger, og kompetansekrevende digitalisering er avgjørende for å nå målene. Vi inviterer deg til å bidra til en sektor der fremtiden formes av innovative energiløsninger. Sammen kan vi skape en mer bærekraftig fremtid.

Vår viktigste ressurs er folkene våre. Elhub AS har rundt 80 faste medarbeidere. I det siste året har vi gått fra fossefallsutvikling til kryssfunksjonelle verdistrømsteam. Tidligere hadde vi store prosjekter med harde tidsfrister. Nå jobber vi i autonome team på tvers av avdelinger og fagområder, og leverer kontinuerlig verdi til brukerne gjennom ny funksjonalitet og kontinuerlig modernisering av vår teknologi. Vår teknologi er i utgangspunktet basert på tjenesteorientert arkitektur (SOA) med tung bruk av Oracle SOA/OSB og Oracle-databaser. Vi moderniserer vår teknologi gradvis, beveger oss over på mikrotjenester, utforsker bruk av Kafka og eksperimenterer med alternative databaser. Du vil få jobbe i verdistrømteam med bred faglig sammensetning for å kunne arbeide mest mulig autonomt.

Arbeidsoppgaver

 • Bidra med ekspertise innen moderne og effektiv bruk av datalagring og dataflyt.
 • Optimalisere datalagring i våre eksisterende applikasjoner.
 • Sikre optimal bruk av datalagring og dataflyt i nye utviklingsprosjekter og applikasjoner.
 • Øke kompetansen om effektiv og smart bruk av datalagring og dataflyt i våre verdistrømsteam.
 • Utforske muligheter for økt bruk av datastrømming i våre systemer.

Hovedansvaret ditt vil være å bidra til at Elhub utvikler en moderne dataarkitektur (datavarehus, datalake, data mesh, data streaming) og bli en forkjemper for oss innen dette fagområdet.

Vi ser etter deg som har:

 • Høyere utdanning innenfor informatikk eller annen relevant studieretning.
 • Relevant arbeidserfaring som systemutvikler, gjerne med fokus på systemarkitektur, eller erfaring med tett samarbeid med systemutviklere.
 • Lang erfaring innen datamodellering, datalagring og dataflyt, spesielt med modernisering av løsninger ved bruk av ny teknologi og nye metoder.
 • Utvikler/kodeorientert erfaring med ETL/Dataflyt/Datalagring er en fordel.
 • Erfaring med relasjonsdatabaser, og gjerne andre type databaser.
 • Kunnskap om datastrømming og dataflyt (f.eks. med Kafka)
 • Gode norsk og engelskkunnskaper.

Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne.

Søknaden din må inneholde vitnemål og/eller karakterutskrift.

Personlige egenskaper

For at du skal lykkes og trives i denne rollen, ser vi for oss at du har en sterk forståelse for moderne datalagring og dataflyt, kombinert med evnen til å kommunisere denne kunnskapen til andre. Du må trives med å jobbe i bredt sammensatte team som i stor grad organiserer seg selv. Videre må du ha evnen til å jobbe selvstendig, ta initiativ, være strukturert og ha god gjennomføringsevne. Hvis du også har egenskapene som gjør at du vet når du skal lytte og når du skal si ifra, vil vi gjerne høre fra deg!

Hos oss får du:

I Elhub får du muligheten til å være med på å utvikle Europas mest innovative og effektive kraftmarked. I tillegg til spennende og utfordrende arbeidsoppgaver får du tilgang til et sterkt akademisk miljø innen IT, kraftmarkedsforståelse og arbeidsmetodikk. Vi er opptatt av læring og hos oss heter det #stayinggreen – dette lærer du mer om når du kommer til oss. I Elhub møter du et sosialt og uformelt arbeidsmiljø med fredagsquizer, vaffelmorgener og koselige markeringer. Som ansatt i Elhub får du også være med på det gøyale som også skjer i morselskapet vårt, Statnett SF. De har et meget aktivt bedriftsidrettslag, revy og en egen gruppe for alle unge ansatte som finner på mye moro sammen. Elhub tilbyr fleksibel arbeidstid og gode pensjons- og forsikringsordninger. Vi holder til i åpne og fine lokaler i Nydalen, som skal pusses opp for å bli enda finere, med knallbra kantine og tilgang til treningsrom.

Stillingsinfo

Frist4. august 2024

Kontaktperson

Hans Kristian Fjeld

Avdelingsleder


Stillingstyper

Fast ansettelse,Privat

Industrier


Se flere stillinger fra Elhub AS

Elhub AS er et heleid datterselskap av Statnett SF med en driftsorganisasjon som vil bestå av ca. 40 årsverk. Elhub AS utvikler og drifter den regulerte sentrale datahuben for målerverdier og markedsprosesser i det norske strømmarkedet, også kalt Elhub. Elhub skal bidra til effektive løsninger for informasjonsutveksling i strømmarkedet og legge til rette for effektive forretningsprosesser mellom aktørene ved å håndtere leverandørskifter, anleggsovertagelse og oppstart av kraftleveranse. Elhub skal sikre effektiv lagring og distribusjon av måledata og kundeinformasjon, samt beregne underlag for avregning og avviksunderlag. Vår visjon er å bidra til å utvikle Europas mest effektive kraftmarked og er således en viktig brikke på veien mot et grønnere samfunn.