Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Byggeleder automasjon

Bidra til effektiv drift og vedlikehold av tekniske nettverk!

Statens vegvesenStavanger18. september 2023
Søk her

Kontaktperson

Maylen Torsteinbø

Seksjonsleder for Drift vest 3

maylen.torsteinbø@vegvesen.no

Er du den vi ser etter?

Vi søker byggeleder innen drift og vedlikehold av styringssystemer og automasjon. Her vil du inngå i et fagnettverk og et fagmiljø som gir deg muligheten til påvirke avdelingen sin utvikling samtidig som din egen.

Byggeleder automasjon vil inngå i elektromiljøet i Drift vest, hvor du vil samarbeide tett med byggeledere på elektrokontraktene, fagansvarlig elektro, og øvrige som jobber med automasjon og elektro i divisjon og etat. Stillingen er plassert i Drift og vedlikehold vest, og kontorsted er Stavanger.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgaver vil i hovedsak være planlegging og oppfølging for drift og vedlikehold av automasjonsanleggene og tekniske nettverk i seksjonen sitt område. Eksempler på dette er planlegging, utvikling, testing, feilsøking og verifikasjon av anleggene, samt arbeide med oppfølging av entreprenører og dokumentasjon.

Samarbeid med øvrige samarbeidspartnere internt i Statens vegvesen, og eksterne aktører, er en forutsetning for god gjennomføring.

Andre oppgaver kan være:

 • Bistå i å utarbeide konkurransegrunnlag for nye kontrakter, samt lyse ut konkurranse og bistå kontrahering.
 • Bistå i å følge opp og rapportere på økonomi, kvalitet, fremdrift og HMS bistå i kontraktsgruppen sin oppfølging av kontrakt.
 • Bistå i å gjennomføre byggemøter og andre møter med entreprenør, samt bistå i å koordinere arbeid med andre faggrupper, seksjoner og etater.
 • Bistå i å tilrettelegge for overføring av prosjekt til drift.

Kompetansekrav

Vi søker deg som har 3-årig utdanning fra universitet/høgskole elektrofag, eller relevant fagbrev og 2-årig fagskole elektrofag. I tillegg kreves relevant og allsidig praksis innen automasjon og elektro.

Hvis du har fagbrev innen automasjon, samt lang, allsidig og relevant erfaring, kan dette kompensere for formell utdanning.

Har du kun relevant fagbrev, men stort ønske om videre utvikling kan du også være relevant for stillingen. Vi har fleksibilitet til å legge til rette for videre utdanning.

Vi ønsker oss en ny medarbeider som har kunnskap og erfaring fra drift av elektriske anlegg og styringssystemer; med da kjennskap til og erfaring med TCP/IP nettverk, LAN - OT nettverk, PLS systemer, SCADA / OPC systemer og VMS (Milestone).

Det er også ønskelig med erfaring innenfor byggeledelse, samt innenfor bygging, drift og vedlikehold av automasjonssystemer for veganlegg og samferdsel.

Førerkort kl. B kreves og noe reisevirksomhet må påregnes.

Personlige egenskaper som også vil bli lagt vekt på er:

 • Selvstendighet samtidig evne til å arbeide konstruktivt i team
 • Praktisk og strukturert tilnærming til oppgaveløsning
 • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk
 • Gode samarbeidsevner og kunne bidra til et godt arbeidsmiljø
 • Interesse/forståelse for innovasjon/digitalisering/bruk av ny teknologi

Hvorfor skal du velge oss?

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et solid og kunnskapsdelende fagmiljø. Du påvirker samfunnsutviklingen og får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg ansvarsfulle oppgaver og du vil få utvikle deg, både faglig og personlig, i takt med samfunnets nye utfordringer. Vi tar godt i mot deg, og du blir en del av et fellesskap med godt arbeidsmiljø i hele landet.

Vi tilbyr deg også disse godene:

 • fleksitid og gode ordninger for avspasering
 • god pensjonsordning og muligheter for lån i Statens pensjonskasse
 • mulighet for trening i arbeidstida eller støtte til treningsaktivitet
 • gode muligheter for faglig påfyll

Din lønn avtales i samsvar med vår lønnspolitikk.

Krav til søknaden

Fyll ut feltene "Utdannelse" og "Arbeidserfaring" og last opp relevante vitnemål og eventuelle attester.

Positiv særbehandling

Statens vegvesen er opptatt av mangfold og ønsker å være en inkluderende arbeidsplass som gjenspeiler befolkningen. Vi har behov for medarbeidere med ulike bakgrunner, erfaringer, kompetanser og perspektiver for å løse vårt samfunnsoppdrag. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke. Dersom det er kvalifiserte kandidater med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil vi kalle inn minst én søker fra hver av disse gruppene til intervju. For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling på arbeidsgiverportalen.

Søkerlista er offentlig

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Hvis vi ikke kan ta ønsket ditt til følge, tar vi kontakt med deg.

Har du spørsmål om stillingen?

Kontakt seksjonsleder for Drift vest 3; Maylen Torsteinbø på tlf. 976 56 525 eller e-post: maylen.torsteinbø@vegvesen.no

Stillingsinfo

Frist18. september 2023
ArbeidsspråkNorsk

Kontaktperson

Maylen Torsteinbø

Seksjonsleder for Drift vest 3


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Statens vegvesen

Statens vegvesens leder an i utviklingen av et framtidsrettet, effektivt, miljøvennlig og trygt transportsystem. Vi bygger, drifter og vedlikeholder landets riksveier, og vi tar vare på helheten gjennom vårt nasjonale ansvar for beredskap på veg og ved utvikling av tydelig regelverk og standarder for alle.

Gjennom arbeid og tilsyn med trafikanter og kjøretøy, ny teknologi og utvikling av digitale tjenester sikrer vi trafikantene og næringslivet en tryggere, enklere og grønnere reisehverdag.

Virksomheten vår er organisert gjennom Vegdirektoratet og seks divisjoner.