Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Avdelingsrådgiver

Vil du være med å utvikle Kartverkets rolle som nasjonal dybdedataforvalter?

Statens KartverkStavanger10. oktober 2023
Søk her

Kontaktperson

Gudmund Jønsson

Avdelingsdirektør

+47 992 90 287

Fra sjø til land. Fra de dypeste havbunner til det ytterste verdensrommet. Kartverket er statens fagorgan for kart, geodata og eiendomsinformasjon. Vår oppgave er å bygge og vedlikeholde nasjonal geografisk infrastruktur for sjø og land, og samarbeide med kommuner, statlige organer og private aktører. Vår jobb er å gjøre det enkelt å samle, bearbeide og dele stedfestet informasjon.

Vi har 13 kontorsteder fra sør til nord, samt et jordobservatorium på 79 grader nord. Kartverket ble etablert i 1773 og er den eldste tekniske etaten i Norge.

Vil du være med å utvikle Kartverkets rolle som nasjonal dybdedataforvalter?

Avdeling for tilsyn og tilrettelegging i Kartverkets sjødivisjon søker deg som har erfaring innen dataforvaltning og kjennskap til marin og/eller maritim næring. Hos oss blir du en del av et dedikert team som jobber for å gjøre marine geodata i Norge tilgjengelige, gjenbrukbare og pålitelige. Dybdedata spiller en viktig rolle innen maritim informasjon, og hovedoppgaven din vil være å bidra til å utvikle og bygge Kartverkets rolle som nasjonal dybdedataforvalter.

Avdelingen vår består av totalt 16 medarbeidere. Du vil jobbe med et dyktig og engasjert fagmiljø, og blir en pådriver til å utvikle fagområdet.

Arbeidsstedet er i Stavanger, og selv om hoveddelen av arbeidet utføres på kontoret, kan det være nødvendig med en viss grad av reiseaktivitet.

Denne stillingen krever sikkerhetsklarering på nivå konfidensiell (K). Vi forutsetter derfor at vi kan be om nødvendige personopplysninger.

Hva går jobben ut på?

 • Arbeide for at norske dybdedata er iht FAIR-prinsippene
 • Sørge for at internasjonale forpliktelser oppfylles
 • Samarbeid internt, nasjonalt og internasjonalt
 • Formidle kunnskap inn og ut av egen organisasjon
 • Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?
 • Du må ha høyere utdanning, minimum bachelor, innen geomatikk, GIS, geografi eller liknende
 • Utdanning tatt i utlandet må være godkjent av NOKUT
 • Relevant erfaring kan kompensere for deler av utdanningskravet
 • Du må ha gode norsk- og engelskkunnskaper

Det er ønskelig at du har:

 • Erfaring med, eller innsikt i, offentlig forvaltning
 • Erfaring med dataforvaltning
 • Kjennskap til marin og/eller maritim næring

Hva ser vi etter hos deg?

 • Du har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
 • Du er god til å vise eget engasjement og få andre engasjert
 • Du er god til å bygge relasjoner og ta andres perspektiv
 • Du har interesse for samfunnsutviklingen, ny teknologi og nye arbeidsmetoder
 • Du har stor grad av integritet og ansvarlighet
 • Du har evne til strategisk tenkning

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det meningsfylt ut å jobbe et sted med et inspirerende og nyttig samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe på et spennende fagfelt i en innovativ organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Hos oss får du jobbe med engasjerte og kunnskapsrike kollegaer fra både eget og andre fagområder.

Du vil få rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid; du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse, som blant annet har en av Norges beste pensjonsordninger, følger også med.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om fleksibelt arbeidssted når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som overingeniør kode 1087/senioringeniør kode 1181, avhengig av kvalifikasjoner og erfaring. Stillingen kan tilpasses nyutdannede.

Ønsker du nærmere informasjon om stillingen, kan du kontakte avdelingsdirektør Gudmund Jønsson på telefon 992 90 287.

Om oss

Vi ønsker å være en inkluderende arbeidsplass, der vi gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi trenger medarbeidere med ulik erfaring, bakgrunn, kompetanse og kvalifikasjoner for å løse samfunnsoppdraget vårt. Vi ønsker derfor at alle kvalifiserte kandidater søker jobb hos oss uavhengig av redusert funksjonsevne, innvandrerbakgrunn, hull i CV-en eller av ulike årsaker ikke kan dokumentere en sammenhengende yrkeskarriere.

For at du skal bli vurdert som søker i disse gruppene (bli positivt særbehandlet), må du oppfylle visse krav. Du kan lese mer om dette her på http://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling.
Regelverket stiller krav til både virksomheter og søkere når det gjelder positiv særbehandling ved jobbsøk i staten.

Les mer om Kartverket på vår hjemmeside: www.kartverket.no

Stillingsinfo

Frist10. oktober 2023

Kontaktperson

Gudmund Jønsson

Avdelingsdirektør


Stillingstyper

Fast ansettelse,Hybrid

Industrier


Se flere stillinger fra Statens Kartverk

Kartverket blei etablert i 1773 og er den eldste tekniske etaten i Noreg som framleis er i drift. Oppgåvene våre har endra seg i takt med digitaliseringa av samfunnet. Vi er ei moderne og innovativ verksemd med blikk for framtida.