Hopp til hovedinnhold
Tekjobb

Fristen for annonsen har gått ut

Applikasjonsanalytiker

Bli med på å utvikle fremtidens IT-løsning for helse i Midt-Norge!

HelseplattformenTrondheim7. januar 2024
Søk her

Kontaktpersoner

Lars Ivar Hagfors

Seksjonsleder

lars.ivar.hagfors@helseplattformen.no

Cecilie Hangerhagen

Seksjonsleder

Nøkkelord

EpicBrukergrensesnittUtviklingSnowKonfigurere

Vil du være med på å skape bedre helsetjenester?

Vi bygger opp vårt IT-miljø for å sikre en mer helhetlig, brukervennlig og sikker løsning for Midt-Norges 720 000 innbyggere og våre 44. 000 brukere av Helseplattformen-løsningen. Vi søker nå etter deg som vil bidra til å sikre denne samfunnskritiske løsningen. Har du IT-kompetanse og vil bidra til økt kvalitet i pasientbehandling, bedre pasientsikkerhet, mer brukervennlige systemer og en mer sammenhengende helsetjeneste for pasienter og ansatte i Midt-Norge, håper vi du søker på stilling hos oss!

Helseplattformen-løsningen er basert på et grunnsystem med flere moduler og applikasjoner for ulike spesialområder og funksjoner, og vi ansetter nå flere applikasjonsanalytikere. Som applikasjonsanalytiker skal du tilpasse, teste og videreutvikle løsningen basert på helsetjenestens behov. Du trives med å jobbe i smidige (agile) team, og evner å bruke din kompetanse til å påvirke organisasjonen i positiv retning. Du prioriterer kvalitet og presisjon i alle aspekter av ditt arbeid, og kommuniserer godt og tydelig. Hos oss er inkludering og mangfold en styrke, og vi ønsker medarbeidere med ulik kompetanse, ulike fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi tilrettelegger for medarbeidere som har behov for det.

I vår avdeling jobber vi med hele utviklingsprosessen av løsningen vi leverer. Det innebærer blant annet dialog med kunder for å identifisere deres behov for funksjonalitet, delta i designprosesser for å finne gode løsninger, og konfigurere og teste løsningen før produksjonssetting. Vi har også ansvar for drift, videreutvikling og support av løsningen. Hos oss blir du del av et godt arbeidsmiljø, du får gode utviklingsmuligheter og får jobbe med Norges mest innovative løsning innen IT og helse! Det er en forutsetning at du gjennomfører og består sertifisering i den applikasjonen du skal jobbe i. Vi har flere ledige stillinger, som IT-arkitekt, IKT-konsulent, seniorrådgiver terminologi og virksomhetsarkitekt. Du kan lese mer om stillingene på våre nettsider og bli med på laget for å sammen skape bedre helsetjenester for Midt-Norge!

Hva er Helseplattformen?

Helseplattformen er en helt ny samhandlingsløsning for hele helsetjenesten i Midt-Norge. Vi bygger og innfører ny felles pasientjournal for sykehus, kommuner, fastleger og avtalespesialister. Helseplattformen er også et verktøy for å nå de strategiske målene for framtidas helsetjeneste: bedre pasientsikkerhet, mindre dobbeltarbeid og bedre informasjonsflyt i tjenesten. I tillegg til de ansatte i Helseplattformen AS har nesten 500 fageksperter fra sykehus og kommuner deltatt i arbeidet for å få et best mulig verktøy for helsepersonellets behov. Et brukerpanel har vært sentralt i arbeidet både for å ha med pasientenes stemme i arbeidet med journalverktøyet og i utviklingen av HelsaMi. Med Helseplattformen er Midt-Norge utprøvingsregion for det nasjonale målet om "Én innbygger - én journal". Alle data blir samlet på ett sted, og innbyggerne får også bedre tilgang og oversikt gjennom den nye pasientportalen HelsaMi.
Vi søker flere kollegaer til Norges største endringsprosjekt innen helse, og hvis du deler vår visjon om sammenhengende helsetjenester og ønsker å jobbe tett på både teknologi, informasjonsflyt og helse ønsker vi gjerne ha deg med på laget vårt!

Arbeidsoppgaver

 • Konfigurere, teste og videreutvikle løsningen
 • Utarbeide systemdokumentasjon
 • Tverrfaglig arbeid internt og eksternt for utvikling av helhetlig løsning
 • Dialog med aktører om arbeidsflyter og struktur i Helseplattformen for å sikre helhetlig, regional løsning
 • Saksbehandling i vårt service management verktøy
 • Arbeid med innføring til nye aktører

Oppgavesett avhenger av din kompetanse og stilling og seksjonen du ansettes i.

Kvalifikasjoner

 • Høyere utdanning innen IT- eller ingeniørfag, relevant arbeidserfaring kan kompensere for utdanningskrav
 • Meget gode norskkunnskaper, både skriftlig og muntlig
 • Gode engelskkunnskaper skriftlig og muntlig.

Hvis du i tillegg har en eller flere av følgende kvalifikasjoner vil det være en fordel:

 • Erfaring med IT-løsninger, dataforvaltning og dataarkitektur
 • Kunnskap om personvern- og informasjonssikkerhetskrav i helsesektoren
 • Erfaring med agil arbeidsmetodikk
 • Erfaring med IT-utvikling eller konfigurering av IT-løsninger
 • UX-kompetanse
 • Excel-kompetanse eller erfaring med bruk av Power BI

Vi er opptatt av å ha team som er sammensatt av ressurser med ulik kompetanse og erfaring.

Personlige egenskaper

 • Evner å forstå tekniske problemstillinger, virksomhetens behov og brukerperspektivet
 • Er løsningsorientert, analytisk, strukturert og trives med å drive prosesser
 • Er kvalitetsorientert og har høy gjennomføringsevne
 • Gode kommunikasjonsferdigheter

Vi vil legge vekt på personlig egnethet og teamets sammensetning i ansettelsen.

Vi tilbyr

Du blir en del av Norges største endringsprosjekt innen helse, og bidrar til å utgjøre en viktig forskjell for både helsepersonell og innbyggere i Midt-Norge. Du får store muligheter til å påvirke både egen arbeidshverdag og prosjektet, og blir en del av et team i vekst. I Helseplattformen er vi opptatt av målrettet kompetanseutvikling og ønsker å utvikle våre medarbeider både i tråd med ønsker, muligheter og behov i organisasjonen. I vår avdeling arbeider vi med spennende utfordringer og varierte arbeidsoppgaver i et tverrfaglig sammensatt miljø med stort fokus på samhandling. Vi har høyt tempo og godt arbeidsmiljø, og gleder oss til å få flere kollegaer!

Vi tilbyr også:

 • en spennende jobb med et viktig samfunnsoppdrag
 • tilhørighet til et godt fag- og utviklingsmiljø med god kompetanse i både Trondheim, Ålesund, Molde, Levanger og Namsos
 • utfordrende, spennende og varierte arbeidsoppgaver
 • gode arbeidstidsordninger med fleksitid
 • ubegrenset data på mobil med bedriftsabonnement
 • bedriftsidrettslag
 • universelt utformet lokaler, og vi legger forholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne
 • medlemskap i KLP
 • lønn avhengig av kompetanse og erfaring

Ved vurdering av den best kvalifiserte, vektlegges utdanning, erfaring og personlig egnethet, samt din motivasjon for stillingen.

Sted: Havnegata 9, 7010 Trondheim

Antall stillinger: 6

Stillingsinfo

Frist7. januar 2024

Kontaktpersoner


Stillingstyper

Fast ansettelse

Industrier


Se flere stillinger fra Helseplattformen

Helseplattformen skal innføre og forvalte den nye pasientjournalen for helsetjenesten i hele Midt-Norge. Vi har et unikt arbeidsmiljø med medarbeidere fra helsetjeneste, IT, informasjonsforvaltning og prosjektstyring. Selskapet eies av Helse Midt-Norge RHF, Trondheim kommune og flere andre kommuner.

Med Helseplattformen skal innbyggerne møte en mer sammenhengende helsetjeneste, og helsepersonell får et bedre arbeidsverktøy. Løsningen er i bruk i Trondheim kommune, Fosen kommunene, Fjellregionen, St. Olavs hospital, og i laboratoriene ved sykehusene i Midt-Norge.